Autor Tema: 2 u 1  (Posjeta: 2795 vremena)

Offline Suki

 • Legenda
 • ******
 • Postova: 6010
 • Spol: Muški
 • ...go anywhere...
 • Motor: Honda CRF 1000L Africa Twin
2 u 1
« u: Srpanj 12, 2019, 22:37:10 »
Još u prvim planovima za Medulin gledao sam kako poslije susreta produžiti u Alpe i napraviti veći đir provozavši nekoliko država, obići rodbinu po Njemačkama i tako.
Kako se „u zadnji tren“ M predomislila i odlučila ići na susret u Medulin, a i neke ceste koje sam htio proći su zbog snijega još uvijek bile zatvorene, đir sam odgodio za neku drugu priliku.

Tokom šestog mjeseca vidim se s Osyjem na cugi i konstatiramo kako obojica imamo neiskorištenog prošlogodišnjeg bolovanja kojeg bi trebali iskoristiti do kraja mjeseca i u kasnijim razgovorima dogovaramo lijepi đir do Zadra :gimme5:.

Srijeda, četvrtak i petak.

Nalazimo se 19.6. ujutro u Đakovu i pičimo preko Levanjske na S. Brod, pa onda u Bosnu i dalje…preko Dervente i Prnjavora za B. Luku, pa kasnije Drvar i B. Grahovo.
Obzirom da s njim idem na put dobro sam se opskrbio gorivom :)Banja Luka
...putem kroz Bosnu :-*Na Strmici ulazimo u Hr i pičimo za Knin.

Što u Kninu nego javiti se Dadiu :gimme5: :thumbup:.
Radni je dan i kontam čovjek je u kamionu i dok ga zovem da ga pitam za neku pizzeriu, Osy ulijeće uživo mladoj dami s istim pitanjem :ooda:.
Dadi se javlja da kaki kujac pizzeria idete do mene, sad ću je samo da uparkiram :takocebit:. I eto, nije nas trebao puno nagovarati :smijeh:.
Gore u stan, sjedi, jedi, pij, uzmi još, kud ćete već itd, itd… Naljudikali se i krećemo dalje. Glupani se nismo snašli i niti jednu fotku opalili :samaranje:.
Na rastanku vodi nas u garažu gdje spavaju Kraljica Africa :-* i neki mali živčani KTM cvajo, onaj što zglobove čupa :blato:.

Dadi legenda :ooda: :gimme5: :thumbup:.


Idemo dalje preko Kistanja da smo u Zadru za dana. Tamo smo u dogovoru s Vucibatinom :kava:.
Nakon malo kruženja po jednosmjernim ulicama uočavamo veselo lice s naslovnice :ooda:.
BMWaši se odmah bacaju na bavarsku problematiku dok ja fićukam okolo za turistkinjama i provirujem ne bi li se negdje slučajno Paf pojavio :-\.Kuknjava ne prestaje, ovaj ima problem ovaki, ovaj onaki, sad se žale na hemeroide zbog tvrdog sica, sad na visinu pa su nogice u zraku :ebudale:. Vuci je Osyju poslao nekakav sic, ovaj je njemu sada donio neki drugi, kemijaju stalno, nisam ja to sve skužio tko tu koga… :butt:

Mate se žali na GSA, te cuka, te troši, ovo-ono i traži se još uvijek s njim :misli:.
Vidim Sebring špulja namontirana :thumbup:, reko što mu kiler ne izvadiš, kaže Vuci pa jesam.  :smijeh: :smijeh: Hahaha.

Izvadimo kiler (za prave :)) i GSA odmah propjeva ko Mirek u Brestovcu i prodiše punim plućima.
Vuciju se i ono malo kose na glavi nadiglo :thanx:. Sutra đir jedva čeka da ga proba.

Navečer fešta, gošćenje, domaćin je za medalju, stiže njegovo društvo, peka se peče, pije se, jede se, ćakula do kasno u noć.

Padaju i neki dogovori oko sutrašnjeg đira :ooda:.

Ja sam si zamislio proći Pag, cijeli, gore do Luna, vratiti se natrag prema Zrmanji, Muškovci, preko tunela Sv. Rok Majstorskom cestom proći Tulove grede i Mali Alan, kad se dočepam asfalta pičit gore za Gospić, zatim preko Baške Oštarije se spustit u Karlobag i Jadranskom magistralom vratit natrag u Zadar :).

Osy i ostala ekipa su imali drugačiji, manje ambiciozni plan :bzvz: :smijeh:. Laganini ustajanje, kupanjac, motorima do Novalje na ručak, natrag u Zadar opet na kupanje i toj to.

Prvi se dižem i pičim jer imam skoro 500 km za taj dan. Pag :-*

...veselo društvo s kojim sam se mimoišao kada sam se vraćao s Paga :-*


Zrmanja :-*
Odem do Muškovaca i sjebem se pa završim kod HEPove hidroelektrane ispod one cijevi.Dizanje Majstorskom cestom preko tunela prema Tulovim gredama.Neposredno prije Tulovih greda, iznenada u zavoju nalijećem na poznato lice :).Pa di si Gianni kućo stara, kaže udara fuš na filmu, razvozi glumice, zabavlja ih i udovoljava njihovim nezasitnim željama :want:.
Kaže da se zbog snimanja filma ne može dalje :-\. Lagano se štrecnem, što sad :misli:…voki-toki rade, završava se kadar, imam par minuta za proći, cesta se otvara, rastajemo se i idem dalje :) :thumbup:.


Majstorska cesta :want: :-*.Karlobag
Vraćam se u Zadar oko 21 sat, tuširanje i sve ostalo :).

Vucibatina oduševljen BMWom :bravo: :want:. To je sada to kaže. Reko super :thumbup:!

Navečer kod Vucija opet ekipa, druženje, klopa, cuga, vicevi do kasno u noć. Smijali smo se tako da me stomak bolio od smijeha.

Ujutro povratak kući.

Ponovno u Muškovce, ali ovaj put dole do kampa na Zrmanji i željeznog mosta, pa natrag na glavnu cestu.
Doma idemo preko Udbine i Korenice, na Bihać, pa uz Unu s bosanske strane sve do Jasenovca gdje ulazimo u HR. Dalje Pakrac, Požega, Našice i doma.
Hvala Vucibatini i njegovima na gostoprimstvu, svaka čast bili ste odlični domaćini :bravo: :thumbup:. Prvom prilikom uzvraćam uslugu (samo nemoj Pafa dovest :smijeh: ) :beer: ;).


Za vikend odrađujem neke obiteljske obaveze, roba se pere, torbe pakiraju i u ponedjeljak, 24.6. rano ujutro krećem za Njemačku.

Odredište mi je selo Perlesreut, mjesto nekakvih 30tak km sjeverno od Passaua, koje će mi biti baza za slijedećih nekoliko dana.

Isti dan M :-* s djecom kreće Flixbusom za Passau i u noći stiže u Perlesreut.
U jednom danu stižem u Njemačku, a idem preko Mađarske, Slovačke i Austrije :).

U Mađi vinjeta za motor 10 dana 33kn :thumbup:. Kad sam već blizu Budimpešte šteta bi bila ne ući u nju.

Lančani mostZgrada parlamenta
Ulazak nije bio bolan koliko izlazak :cupakosu:. Gužve, kolone, provlačenja, pred izlazak hvatam zeleni val i pičim autocestom za Slovačku.
Tamo nema cestarine za motore.

Bratislava, dvorac.
Dalje idem za Beč.

Beč, Hundertwasserova kuća

Kamere oko Beča ubijaju :huh:. Autocesta ograničenja 80 :thumbdown:.

Prolazim kroz Austriju i kod Passaua ulazim u Njemačku. Za dana sam na odredištu :thumbup:.

Slijede obiteljska druženja, kupanjci na bazenima, roštilji, opijanja…baš je krasno u tim Njemačkama (kad dođeš na godišnji, a ne šljakat :ooda: :) :smijeh:).

Tokom tog tjedna planiram se provozati do Češke . Proći Č. Budojewice i Č. Krumlov, te obići jezero Lipno što mi je sve u relativnoj blizini :thumbup:. Gledam na karti, Prag mi je na 200km :misli:…pa ako sad ne odem motorom u Prag, vjerojatno neću nikada :).

Sutradan pičim po Češkoj, obilazim sve u danu (nema cestarine za motore) :thumbup:.


Prag, Karlov mostKrumlov…blizu jezera LipnoSpuštam se u Austriju i vraćam u Njemačku.

Tamo opet roštilji, opijanja….

Cijelo područje je brdovito, zeleno i dosta šumovito. Svaki pedalj obradive površine su pašnjaci. Doktorirali su košnju i skupljanje trave i ti njihovi traktori i spec. kosilice su mi baš ono će-će :want: :).

Prilika za obići Bavarske šume.


Iz Njemačke idem doma, ali preko Švicarske :) :smijeh:.

Imam tri dana na raspolaganju. Prvi dan do Bormia. Drugi dan do Slovenije. Treći dan do kuće.

Za vikend planiram doći do Stelvia, ali kontam se da je cesta tek nedavno otvorena (otvorili su je tek sredinom šestog mjeseca) i da bi mogla biti gužva, pa za Stelvio krećem u ponedjeljak 1.7.

Plan je u jednom danu proći kroz Njemačku, Lihtenštajn, proći Švicarskom do Davosa i onda na istok točno na tromeđu Švice, Austrije i Italije. Zatim Resia, preći preko Stelvia i spustiti se u Bormio :ooda: :thumbup:.
Kroz Njemačku idem autocestom. Svako malo STAU :-\. Laganini se provlačim između kolona i idem dalje.

Vaduz, Lihtenštajn
Davos, Švicarska.Počinje kiša :kisa:. Ne oblačim kišnjak :bzvz:, već stavljam kišni uložak u odjelo jer nebo ne izgleda baš tako tamno. Tu se zajebem :huh:. Smočilo me i ohladilo momački.

Švicarska prema Martini.Resia

Dizanje na Stelvio.Stelvio :).


U Bormio, mokar, tražim neki smještaj i odsjedam u hotelu. 45e noć s doručkom.

Večer provodim sušeći fenom odjelo i rukavice :led:.

Sutrašnji plan mi je kroz Italiju doći do Slovenije.

Pogled ujutro iz sobe :).


Odmah ujutro rezerviram smještaj u Rateče. Granica Ita i Slo.

Plan mi je prvenstveno proći Passo Gavia i San Boldo, a i ostalo što se nađe usput. Preko 500km puta, bez autoceste i pod kamerama. Vožnja cijeli dan ;) :) :thumbup:.

Bormio i Passo Gavia su relativno blizu međutim, cesta koja iz Bormia vodi do Santa Caterine iz koje se sa sjeverne strane penje na Passo Gavia je zatvorena :huh: i jedini način za doći na Passo Gavia je s južne strane iz Precasaglio.

Ništa, iz Bormia pičim na jug, presjecam nekim „kozjim stazama“ preko Passo del Mortirolo i s južne strane penjem se gore na Gviu.

Passo Gavia :-*

Vraćam se natrag u Precasaglio i idem za Madona di Campiglio.

Prazni se tank i gledam benzinske. Ima ih na svakom koraku međutim, sve su samposlužne, bez žive duše, samo automati :).
Nije problem ako znaš :ooda:, problem je ako ne znaš :smijeh:.

Vozim dalje i sve se nadam da ću naići na neku normalnu da mogu i vode uzet, ali mauna :huh:.

Kad sam bio već na knap s gorivom stanem tenkirati. Gledam ko tele u taj automat :misli:, sve na talijanskom mamicu im talijansku (nek se nitko ne uvrijedi) ;) :smijeh:.

E sad koliko sam skužio stvar funkcionira na slijedeći način.
Ubaciš karticu, upišeš PIN, izabereš broj pumpe s koje točiš, izvadiš karticu, pištolj na odabranoj pumpi se otključa, napuniš rezervar, vratiš pištolj na mjesto. Automat ti s kartice skine onoliko koliko si natenkirao.
Djeluje jednostavno :thumbup:.

Ajd da probam, gurnem karticu tekućeg računa, upišem PIN, izaberem pumpu…pištolji zaključani...neće :samaranje:
Namrdavam se tamo vamo, vruće je, niti kacigu nisam skinio :-\….i tek kasnije skužim da ispod postoji utor za novčanice. Ajd probam…gurnem 10e, izaberem pumpu, pištolj se odmah otključa. Sipam gorivo i kad je došlo do 10e zaustavi se. Reko OK, tako ću inače :)

Stižem na San Boldo
…nastavljam dalje prema Cortina d'Ampezzo, ali prije nje se skidam na istok i preko Passo della Mauria idem prema Sloveniji.

Jebenica cesta :want: :want:.Kod Tarvisio prelazim u Slo gdje na granici imam rezerviran smještaj. Cijeli dan lijepo sunčano :sunce:.
Ulazim u amještaj s prvim kapima kiše. Taman. Milina :).
Sam u cijelom objektu, 37eura noćenje s doručkom :thumbup:.

Navečer bzv pregledavam mobilno bankarstvo i skužim da mi je na onoj benzinskoj automat skinio 101euro :cupakosu:. Odmah mi je klapna pala na oči :boks:.

Šaljem im prigovor emailom >:( :crashm:, i bacam se u krevet sad s već dobro nažuljanom guzicom :butt:.

Sutrašnji dan mi je plan proći Mangart, Sloveniju bez autoceste i doma.

Doručak me čeka :want:.


Pojeo sve :ooda:, ostali samo dugmići :) :smijeh:.

Sunčan je dan :chillout:.

Na Mangart idem iz Italije preko Passo Predil.Mangart je isto yebenica za vidit :ooda: :-* :thumbup:.
Spuštam se na Bovec i uz Soču idem do Kranjske Gore. Sve je jako lijepo :-*.Dalje na Bled, Kranj, Ljubljanu i preko Rakitne i Cerknice na Prezid gdje ulazim u HR.

BledDo Karlovca idem starom cestom, a od Karlovca autocestom do doma. Tempomat rules :gimme5:. Oko pola deset navečer stižem doma s osmjehom na licu i sad već jebeno nažuljanim dupetom :butt:.


Kraljica je guštala cijelim putem, a i ja skupa s njom :gimme5: :-*. S ova dva đira u desetak dana složili smo preko 4800km i postali bogatiji za mnoga lijepa iskustva i sjećanja :thumbup: :thumbup:.

 (Nakon nekoliko dana transakcija s benzinske je stornirana i lova mi je vraćena)  :)


:moto2:

Offline Osy

 • Legenda
 • ******
 • Postova: 7667
 • Spol: Muški
 • Motor: Ex Kawasaki KLV 1000 K5
 • Motor: BMW R 1200 GS Adventure Full Optional
Odg: 2 u 1
« Odgovori #1 u: Srpanj 12, 2019, 23:09:41 »
 :thumbup: :bravo: :want:Još jedna slika fali, a to su nove naljepnice na koferu :beer:
Ja se također zahvaljujem Dadiju i Vucibatini na gostoprimstvu :thumbup:
Kolegstvo, GSA je najbolji motor

Offline Osy

 • Legenda
 • ******
 • Postova: 7667
 • Spol: Muški
 • Motor: Ex Kawasaki KLV 1000 K5
 • Motor: BMW R 1200 GS Adventure Full Optional
Odg: 2 u 1
« Odgovori #2 u: Srpanj 12, 2019, 23:10:06 »
:thumbup: :bravo: :want: Još jedna slika fali, a to su nove naljepnice na koferu :beer:
Ja se također zahvaljujem Dadiju i Vucibatini na gostoprimstvu :thumbup:
Kolegstvo, GSA je najbolji motor

Offline fatboy

 • Legenda
 • ******
 • Postova: 6006
 • Spol: Muški
 • Those about to rock - we salut you!!
 • Motor: V-Strom 650 ABS 2006...mislim da je to vec K7...
Odg: 2 u 1
« Odgovori #3 u: Srpanj 12, 2019, 23:46:49 »
Svaka čast Suki! U komadu si vidio svijeta sto vecina nas ne vidi ni kad se zbroji.   :thumbup: :thumbup:

A i ovaj đir vas dvojice do ZD je isto fora. Treba se druzit... :gimme5:

Offline iviccaa

 • Stariji član
 • ****
 • Postova: 1809
 • Spol: Muški
Odg: 2 u 1
« Odgovori #4 u: Srpanj 12, 2019, 23:47:04 »
Odlično!

Offline Saxi

 • Stariji član
 • ****
 • Postova: 1675
 • Spol: Muški
 • Motor: Sneško K9 ABS
 • Motor: Glanc nova Grdana De Luxe
Odg: 2 u 1
« Odgovori #5 u: Srpanj 13, 2019, 00:50:36 »
Sve bolje od boljeg super društvo za sprdnju I zajebanciju ovi BMW-asi nisu smeli i dužu vožnju da ne pogube delove I živce
Sjajan lik Vucibatina i domaćin, svaka čast, a tvoje slike i predeli su boli glava, počastiobsi i provozao Afriku po svim pravcima Evrope, skidam kapu do poda

Offline VUCIBATINA

 • Stariji član
 • ****
 • Postova: 776
 • Spol: Muški
 • Motor: Suzuki dl 650 vstrom k5
 • Motor: Bmw r1200gs adventure 2008
Odg: 2 u 1
« Odgovori #6 u: Srpanj 13, 2019, 01:28:40 »
Suki kralj i gotovo!!!!!
Ja i osy bi na pola puta negdi iznajmili kombi i vratilo drla kuci, ko bi o izdrza.

Gostoprimstvo u zd na nivou, nisu se smili otusirati ni pisati u kuci nego vani, a spavali na kaucu ko golupcici :smijeh:

Svaka cast na putu i planu, jednom kad odrastem mozda budem tvojim stopama
možda sam ružan ali sam zato glup!
091/892-7948

Offline Ćoso

 • Extreme Red Force
 • Legenda
 • *****
 • Postova: 5222
 • Spol: Muški
Odg: 2 u 1
« Odgovori #7 u: Srpanj 13, 2019, 05:10:16 »
Sjajno SUKI !


Živi svoj san, nemoj sanjati svoj život!
Živi svoj san, nemoj sanjati svoj život!

Offline Stjepko

 • Veteran
 • *****
 • Postova: 2172
 • Spol: Muški
 • Cavtat-Konavle
 • Motor: VStrom DL 1000 2006 ex
 • Motor: Yamaha FJR 1300
Odg: 2 u 1
« Odgovori #8 u: Srpanj 13, 2019, 05:17:23 »
Suki  :bravo:
091 600 69 66

Offline sasaa

 • Stariji član
 • ****
 • Postova: 1880
 • Spol: Muški
 • Motor: R1200GS Triple black
 • Motor: R65 '82 caffe
Odg: 2 u 1
« Odgovori #9 u: Srpanj 13, 2019, 06:49:58 »
Odlicno  :bravo:
"U Alpe odes samo jednom, a poslije im se samo vracas :) "

Offline zander

 • Veteran
 • *****
 • Postova: 2894
 • Spol: Muški
 • Motor: gsa 1200 2016
Odg: 2 u 1
« Odgovori #10 u: Srpanj 13, 2019, 06:55:53 »
Sjajna tura i u paru sa Osyjem kao i ovaj solo deo. Fotke super i osmisljene....najvise mi se dopadaju one gde gledas u daljinu kao cekajuci Godoa... :ooda:

 :bravo: :thumbup:
OPENMINDED PEOPLE WANTED

Online Martin

 • Veteran
 • *****
 • Postova: 2602
 • Spol: Muški
 • Motor: Suzuki DL650 A L8 ABS, mali garavi kljunaš S&F -22550 km
Odg: 2 u 1
« Odgovori #11 u: Srpanj 13, 2019, 07:27:35 »
Bravo Sukac  :thumbup: :thumbup:
**Baaahahahahahaaaaagfadsahahaha....**
Volim te mama, ali ne više od MALOG stroma!! ZORRO je u pravu!!
Sisak - 095/1530 150 ....u svako doba dana i noći :)

Offline tibertov

 • Legenda
 • ******
 • Postova: 5053
 • Spol: Muški
 • Abcd
Odg: 2 u 1
« Odgovori #12 u: Srpanj 13, 2019, 08:01:27 »
Bravo  :bravo: ...lijepe slike  :gimme5:

Offline Danijel 23

 • Legenda
 • ******
 • Postova: 6280
Odg: 2 u 1
« Odgovori #13 u: Srpanj 13, 2019, 08:04:51 »
 :bravo: :thumbup:

Online Ponti

 • Ingrata patria, ne ossa quidem mea habes
 • Legenda
 • ******
 • Postova: 8263
 • Spol: Muški
 • Semper fidelis!
 • Motor: Suzuki DL1000A 2014.
Odg: 2 u 1
« Odgovori #14 u: Srpanj 13, 2019, 08:50:00 »
Suki, super :thumbup:  .... nego tko te slikao, mogla je i ona biti na kojoj fotki  :smijeh: