Kit za spuštanje/izmeštanje fuzastera/nogostup

Autor Saxi, Rujan 28, 2020, 15:44:53

« natrag - naprijed »

Saxi

Kako sam visok 186cm, a retko sedam na motor u zadnje vreme, pa me uredno žulja sve, od kolena, preko dupeta do kičme, drugar koji je 10ak cm višlji od mene, mi se pohvalio da se preporodio kad je iz Cosma-Grčke naručio i montirao na malog Smora pločice koje za 2,5cm pomeraju fuzastere na dole.

Evo i kako to sranjce izgleda:
https://www.cosmo-accessories.com/brands-2/suzuki/dl-1000-v-strom-2013-2018/foot-peg-lowering-kit-detail

Kako je glupa Korona uzela maha, pa je protok ljudi i robe otežan, interesuje me dal neko možda koristi ovo i dal bi bio rad preslikati ako ima crtež-skicu, pa da sa timcrtežom probam ovde da mi izrežu komad gvožđa i isprobam taj hvaljeni izum  :)

Ako neko to koristi, voleo bih čuti i od njega utiske, jer se drugar Marko hvali da mu je to najbolja investicija na motoru koju je pazario, a svašta je stavljao dok je malog Smora, a svoju veliku radost kinđurio i vozio, dok je nije predivnom tricolore Paprikom  :-*  kao Suki zamenio  ;)

Black Betty

Struganje u svakom điru je neizbježno....
To ti može napravit neki bolji alatničar ili bravar...
Prepostavka je majka zajeba

Ćoso

Citat: Black Betty  u Rujan 28, 2020, 15:57:40
Struganje u svakom điru je neizbježno....
To ti može napravit neki bolji alatničar ili bravar...
I ja ssm želio komentirati struganje. Uzmi airhawk ili nešto slično (ima i SW Motech) i, osim što će ti biti znatno udobnije, dobiješ i na visini.
Ne slušaj "nevjernike" koji kažu da je to ružno. Slušao ja dragog mi frienda (koji kupuje GS, a da to još ni ne zna) i nakon nažuljane guzice odlučio da ide nazad
Gle kako to izgleda

gogs

Daj pobriši tu sliku  :samaranje:   ....nagrdi tako lijep motor  :-*


Gute
Ja imam to,sam sam napravio.Meni jako dobro i puno mi je bolje sa koljenima i kukovima.Jos sam i sic par cm podigo.Ponekad malo strugne ali nista strasno naviknes se.
[/quote]

Saxi

Hvala na savetima svima. Zbog visine sam na originalni vizir nakeljio krilca I to super fercera, nisam gadljiv na taj AirHawk ni najmanje, a nije problem ni rasiti sirotinjski napunjeno sedište i dopuniti ga sunđerom, ali onda odoh u vis, onda moram da gledam vislji vizir, neki postarski, a danas se oglasio još jedan bivši Stromer, mali Marko i kaze da na GS-u ima ovaj kit, da čizme više stružu ali da mu je sedenje mnogo komfornije. Od fabričkog sedišta GS-   a, nema ništa udobnije

Suki

Ja sam spustio 2-2.5 cm, i u odnosu na original razlika je osjetna :thumbup:. To sam napravio prvenstveno zbog vožnje u stajaćem položaju na offroad-u.
Za takvu vožnju puno više se dobije spuštanjem fuzića koji cm nego dizanjem kormana :ooda:, a i njega sam podigao 2cm ;).

Ono što je već rečeno, struganje u zavojima je neizbježno, ali bez obzira, moraš se fest nagnit da zastružeš po asfaltu.

:moto2:

098 9232180

Saxi

Sad sam primetio da sam omanuo u naslovu
Pokušao sam ispraviti al nemam ovlašćenja, de nek bekoiz prve reči naslova izbaci slovo a na kraju, pa da umesto kita-pimpek, bude lepo kit-riba

zorro

SOMARA JE SOMARA ;D
..pljunuo sam dupelisce preko cijele stranice..
:blato:

RatKO

Citat: Black Betty  u Rujan 28, 2020, 15:57:40
Struganje u svakom điru je neizbježno....
To ti može napravit neki bolji alatničar ili bravar...

Ja bi potpisao ovo. Ja sam stavio proširenje bočne nogare da mi ne tone kad parkiram bilo di osim na asfaltu pa zagrebem tu i tamo, a nisam neki španer koji zalegne u svakom zavoju (čak dapače).
Ovo mi izgleda kao obavezno glodanje.