Slunj je ono drugo mjesto koje svi izbjegavaju

Rastoke vide svi, ali Slunj ?! Sumnjam
Podsjeća me na onu pjesumu Kawasaki 3P.....je li iko ikad bio u Karlovcu, ja jesam jesam jesam a ti ne
eto, ja sam bio u Slunju

Hrpu puta sam prelazeći preko onog poznatog mosta bacio pogled u lijevo i vidio ostatke onog starog grada na vrhu brežuljka
Ovaj put sam ga odlučio obići
Dakle, vraćajući se iz smjera juga, čim prođeš centar grada skreneš desno.
Normalno, nakon par deetaka metara tabla "Samo za stanare"
S obzirom da nisam beskućnik i ja sam stanar.......negdje......... tumačim da smijem proći.
Prolazimo uskom ali lijepom i friško asfaltiranom cestom i nakon par sto metara se spuštamo do rijeke. I to rijeke prilično ozbiljnog izgleda, toliko ozbiljne da ne možeš vjerovati da izvire samo kilometar-dva dalje.

Slunjčica prekrasna, dvorac lijep, pogled na sve strane fantastičan
Kontemplativno

Cijela atmosfera djeluje na mene smirujuće tako da sam manje iritantan nego inače...Žena se čak i nasmijala par puta

Ili je to bio samo grč facijalisa uzrokovan dignutim vizirom

Sjedamo na motor penjemo se uz brdo, planiram stati i prošetati po onoj utvrdi ali......ALI...
Kad se popneš na brdo vidiš da je ta utvrda obnovljena samo sa riječne strane, nisam guglao ali vjerojatno se zove Potemkinova utvrda

Prolazimo kaj fensi restorana Ambar gdje ne stajemo jer sam ozbiljno gladan i gledam se nažderati a ne uživati u hrani i zato idem na teletinu u jedan od restorana na izlazu/ulazu u grad
Je teletina je bila ukusna, no.....štono se kaže bio sam tamo tri puta, prvi,zadnji i nikad više
Zašto ?
Zato jer sam dva tjedna prije jeo fantastičnog odojka u konobi Tugurio kod Rovinja i još sam uvijek pod dojmom.
Krećemo dalje, u stvari nazad u Slunj pa onda popreko preko Primišlja prema Tounju
Hoću ženi pokazati fantastični mjesto kraj Mrežnice
Evo ovak je to trebalo izgledati

A nije ispalo nikako

Skupila ne neka gomila drogeraša sa šatorima i zakrčili sve

Prvo smo naišli na TAxi stajalište usred ničega. I tu sam se toliko okretao jer nisam vjerovao očima da sam se skoro spičkao
Pa smo naletjeli na par sparkiranih autobusa......WTF

?? otkud i zašto tu toliko autobusa usred ničega

A onda kad smo prišli blizu imaš kaj i vidjeti, sve ograđeno, gomila zaštitara a u dolini bezbroj šatora
Nismo se ni zaustavljali da bi slikali to čudo samo smo produžili dalje

Poslije sam došao do informacije da je neki Freak show festival i da je običaj da svake godine neki od klinaca učesnika pandrkne od droge
A jebi ga da sam znao ne bi ni išao tu jer je cesta živa patnja za voziti, skroz bezvezna.
No kakogod, za kratko vrijeme eto nas na kavi u Tounju.