Lanac i lačanici

Autor agolac, Srpanj 30, 2017, 01:37:28

« natrag - naprijed »

Saxi

Matematika mi nije jača strana ali kako hedonizam jača organizam, rešim da predstavim zadovoljstvo vožnje Betyci i dam mu Grdanu da se malo izgrli i pojaše po istarskim krivinama, a ja naravno zauzdam onu beštiju od njegovog malenog ljbimca, koji je u svemu grandiozan, spektakularan i lud, kao KTM da voziš, ispaljuje kao iz topa, nema zaostatka, u laganoj vožnji se po obrtomeru šalta kao i veliki, u vožnji ne zaostaje, samo kad dođe do kočenja, tu prestiže kilo Stroma, jer veći brat ipak ima luđe i bolje kočnice uprkos hemijanju. Betycin motor je vanserijski potentan i lud, na njemu me testosteron potapa i tuče u talasima, kad on zavrne gas i pokuša bežati, ja ga pratim u stopu, nema lastiš efekta, nema mučenja, čisto zadovoljstvo guštanja i ludačke vožnje po urnebesnim krivinama, ali to i jeste razlog posedovanja motora. Neki gnjavator na 4 točka nam se ubacio, a ja nemam ništa protiv da me neko prestigne i da gas, ali ovaj se ponašao kao da mu je ćaća cestu kupio, pa sam se po automatizmu prebacio u JUMP MODE, ispreskakao sa stilom sve redom i u par krivina izbio na čelo kolone i odoh dalje u 3 lepe, a ono čudo malo za mene ovako veliku budalu nije me od udara vetra ič štitilo, ali bože moj, spustio sam vizir, savio glavu dok je iz krivine u krivine osećaj uzbuđenja rastao kao kvasac, i tako sam ti ja prasac otišao daleko, promašio sve lepe plaže i mesta dok me ekipa nije stigla. Tresao sam se od uzbuđenja jer je Betycin motor i dodatno spušten što pojačava adrenalinski osećaj nestvarnog ludila prilikom osvajanja i lmljenja krivina slakoćom  :ooda:
Kako god, mojoj sreći nikad kraja  :blato:
:bravo: za Betycu i onu izvedbu, čarolija radi i očigledno je čovek veliki stručnjak da od male kenje napravi veliko urnebesno vozilo koje se vozi bez ograničenja, jer ima snage dovoljno.. bacio sam pogled po krivinama dok sam od krivina rezance pravio i prilikom zaletanja, uletanja i proletanja okretaji su trčali i do 7000 bez problema, ni u jednoj brzini mu ne nedostaje snage, stim da šestu brzinu nisam koristio za ubrzanje, nego samo da dođem do kraja i opet pred krivinu 2 niže da bih otvorio novi paketić endorfina i u trans se bacio preko mere. Tu je jedini problem što Grdana to dozvoljava bez zatezanja a kenja se opire i zateže kao struna i točak zadnji proklizava, a ceo motor se kanda malo ruši i hoće da se prelomi, ali to je to kad se vozi iz sve snage, samo mala korekcija putanja i želja i leti to čudo kao intergalaktička strela.
E sad gde je tajna tog i takvog stroja, kaže Bety probušio je negde neku rupicu na auspuhu, promenio filter goriva i dao kenji više čistog vazduha da prodiše čistim plućima, smanjio 1 zubac manje na prednjem lanačaniku, nisam ih brojao jer posle krivina i lude vožnje pogled nisam mogao da fokusiram na jednu tačku, osećaj je neopisiv, jer sam i sam vozio kenju koja je bila ohoho doterana i zam kako mi je snage falilo i kako sam se sakrivao pod vizir i svršavao po rezervoaru, ali džaba snage je falilo, pa je stoga i najbolji motor na svetu zamenjen za veći i jači koji treba da se pokaže na duge staze, jer na kratke se i on vozi slakoćom i oduševljenjem kao trkalica, snage uvek koliko ti volja iako nema nitro pogon, sklop koji sam otkrio kod Betyce, stoji spakovan na skrivenom mestu  :gimme5:

Suki

 :smijeh:

...šta je ovo?! Plaćeni oglas?! :smijeh:
:moto2:

098 9232180

Bagy

mob: 095/573-6874

zorro

Citat: Saxi  u Rujan 24, 2019, 10:02:22
Tresao sam se od uzbuđenja jer je Betycin motor i dodatno spušten što pojačava adrenalinski osećaj nestvarnog ludila prilikom osvajanja i lomljenja krivina s lakoćom  :ooda:

..opaaaaaaa ..što će sad reći "mudraci" (a i Osy je međ njima) koji su Stromove dodatno PODIZALI i nakon toga pričali kak je puno upravljiviji i bolje leži u zavojima..i kak im kad operu motor u toploj vodi nekak odma bolje/brže ide  :smijeh:

A navodno su inženjeri iz Suzukija škicali na ovaj forum pa će za iduću sezonu u GP-u podignuti suzukija na visinu s kojom će proći iznad i Marqueza i motora mu ..će da vidimo ko je onda u pravu  :bzvz:

Citat: Suki  u Rujan 24, 2019, 10:17:00
:smijeh:

...šta je ovo?! Plaćeni oglas?! :smijeh:

:ebudale:
SOMARA JE SOMARA ;D
..pljunuo sam dupelisce preko cijele stranice..
:blato:

Milanezi

Na kojim obrtajima je motor (650-ka) kada se vozi 6-om 130km/h?
Mislim na ovu postavku -1 napred.

Bagy

Citat: Milanezi  u Rujan 24, 2019, 15:03:37
Na kojim obrtajima je motor (650-ka) kada se vozi 6-om 130km/h?
Mislim na ovu postavku -1 napred.

Otprilike +500 okretaja više nego sa standardnim lančanikom.
mob: 095/573-6874

agolac

Izgleda da je vrijeme da svi prodamo kilo i nazad na 650  :buahaha: :ebudale:
"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience"
― Mark Twain

zare

Citat: agolac  u Rujan 24, 2019, 20:23:13
Izgleda da je vrijeme da svi prodamo kilo i nazad na 650  :buahaha: :ebudale:
:buahaha:

Bagy

Citat: agolac  u Rujan 24, 2019, 20:23:13
Izgleda da je vrijeme da svi prodamo kilo i nazad na 650  :buahaha: :ebudale:

Nema potrebe, somara je somara...  :shhh:
mob: 095/573-6874

Fantom

Pozdrav raja.  :-*
Evidentno je da kod mene stara somara u malim kruznim tokovima trazi 1 brzinu jer ga je nemoguce proci 2 brzinom ako nemoram stati kako bi se ukljucio u kruzni. Malo je piplavo drzati ga tu na kvacilu u 2 brzini jer su mu obrtaji stvarno ispod niski. Tu ako se ugasi lizes prasinu garant..
Pricao sam sa jednim norvezaninom nedavno na trajektu.
On je taj problem rijesio sa manjim prednjim zubcanikom.
Sada kaze fluidno 2 brzinom prolazi ta mjesta gdje bi inace usaltao u 1 ili se pomagao kvacilom kako mu se motor nebi ugasio.

:beer:

Saxi

Na početku teme stoji ovaj podatak :

DL1000A L4=>

Prednji lančanik   - 17 zuba (2751020A40)
Stražnji lančanik  - 41 zub (6451135F20)
Lanac                 - RK525SMOZ8 sa 116 link-ova

U Luisu, za DID ispada da je to ovaj komplet

https://www.louis.eu/artikel/did-428vx-clip-chain-kit-chain-pinion-sprocket/10048000

ali on ne navodi da je za mladje već isključivo samo za 2018 i 2019 godište hiljadarke [emoji848]

U Luisu za Afam komplet mi nudi drugačiji model, 17-42-120, a isto to mi i ovde majstori kažu da tražim, pa mislim da je ovo pravo mesto da proverim koji mi lanac paše taman od ova dva [emoji16]

Danijel 23gogs

135E sada na akciji. Super cijena....ja mijenjao neki dan, al bilo nešto skuplje.

Koliko imaš km saxi? Meni je izdržao do 33.000km i počeo zujat tako da ga je bilo grdo za čuti  :-\   ...a naoko je izgledao super, uopće nije bio labav.

Saxi

Pa ja hteo uzeti, reko ide Korona i kao daj da naručim, nisam ni blizu tvoje kilometraze, ovde sve živo poskupljuje, drugari bili u Luisu i reko ajd uzmite I ovo usput, a ovi im rekli pa to morate da naručite makar nedelju dana ranije, reko mi iz Srbije ne znamo ni šta i gde ćemo biti u narednih 5min a kamoli 7 dana ranije, a u Srbiji kod uvoznika nemaju ni lanac za Stroma, ni svecice... A i da imaju cifra je veća od ove iz Luisa ihaaj [emoji16]