Trans ovo i ono

Autor Suki, Rujan 11, 2022, 23:49:06

« natrag - naprijed »

Suki

...zove Pero za vikend na viber i pita što smo odlučili?!; reko ništa, odgađamo za sljedeći tjedan. Krećemo točno tjedan dana kasnije nego što smo prvotno mislili...veli pametno ste odlučili.
...ali jel ti znaš da je tada ne mogu da idem?! - drhtavim glasom prozbori.


Ima vremena kako razmišljamo o Rumunjskoj, gledamo jutube i slikice drugih, maštamo i zamišljamo kako li je samo uživo kad i na filmićima izgleda dobro :want:, ali nikako otići jer uvjek nešto. Uvijek :samaranje:.
Što bi reko jedan moj dobar prijatelj iz Zadra (M.P. :) ): " Mogu život stavit u tri riči. Uvik neki kurac." :smijeh:


Ajd i nakon nekog vremena konačno su se stvari posložile i odlučimo poći na put.
Ekipu čine Danijel Gruden znan kao Osy iz Osijeka (bio bi Čepi da je iz Čepina), Pero Savičić iz Zrenjanina (55g, automehaničar (radnja u dvorištu, doktorirao na Fordu - preporuka), mašinski sudski vještak, otac dvoje (priznate) djece, sada već i deda, odličan vozač i zajebant, čovjek s dugogodišnjim moto iskustvom :ooda: i na kraju ja (magarac).

Nama, istočnim Hrvatima Rumunjska ni nije nešto daleko, a Srbima još i manje :ooda:.
Plan se prilično  iskristalizirao sredinom osmog mjeseca kada je Pero predložio datume kada je slobodan tako da je odlučeno 31.8. - 3.9.
Oni koji su bili, savjetovali su nam da treba izbjeći vikend jer na Transalpini i Transfagarašanu koji su nam ciljevi, vikendom bude gužva i gušt vožnje po zavojima izostane.
Pero je već bio nekoliko puta, tako da smo se uzdali u njegove upute i savjete.

Gledamo prognozu, a ono grozota :puke: :kisa:. Svaki dan kišurina, 90%, zima i magla...prevrćemo i domunđavamo se i odlučujemo da odustajemo. Jbg, nema smisla cijeli dan, svaki dan kisnit i ne vidit ku*ca od svega toga, a znamo kako bi moglo biti dobro kad kiša ne bi padala.
Pero ispada iz igre jer ima hrpu dogovorenog posla, al jbg, štaje-tuje, idemo nas dva.
Prođe tako par dana, Pero javlja kako udara duple smjene, radi i vikendom, sve kako bi uspio riješit ugovorene poslove i ipak poći s nama.
Odlično! Veselimo se svi, kao mala djeca :)

6.9. (utorak) poslije posla pokret.
Manjirke su nakačene, rezervar pun goriva, tlakovi u gumama optimalni. U trgovini uzimam još nekoliko limenki hladnog Osječkog piva i pičim do Osyja.
GSA1200 NO STRES WITH GS spreman čeka pred kućom.
Brzinska kava i pokret. Današnji cilj je stići za dana u Zrenjanin.
Vozimo najkraćom rutom, na granici čekanje kraće nego na semaforu, pičimo kroz vojvođanska sela i za 2 sata stižemo kod Pere u Zrenjanin.
Doček kao kod svakog pravog Srbina :). Nema šta da fali :ooda: :thumbup:.
Obilna večera, pizza, lazanje, kolač (žena mu 20g živila u Italiji), mi po Zaječarskom, on po Osječkom,  rezerviranje smještaja za sutra, dogovaranje rute i spavanjac.7.9. (srijeda) Doručak i pokret za Rumunjsku :-*Smještaj smo rezervirali u gradu Targu Jiu (po popisu iz 2002 preko 100000 stanovnika). Nekakva Casa Cristal. Trokrevetna soba s kupaonicom i ograđenim dvorištem za motore 38e.

Idemo na Vršac i Belu Crkvu do granice. Cesta ravna i dosadna. Vojvodina kao istočna Slavonija. Tepsija. Ravno dokle ti pogled seže. U Kaluđerovo prelazimo granicu.

U Targu Jiu idemo preko Anine i prijevoja TransSemenica na vrhu kojeg je uz šumu veliko jezero.
Tu odmaramo i ručamo višak sinoćnje večere koju smo ponijeli sa sobom.
Cesta za TrensSemenicu je odlična, puna zavoja i krivina, uspona i spuštanja. Jedino što joj je "feler" su rupetine u koju ako uletiš kriviš felgu trenutno, kao i šoder na cesti koji zna biti jako nezgodan, pogotovo kad naletiš prednjim na njega  :-\.
Poslije TransSemenice širokim magistralnim putem uz priličnu gužvu koju većinom čine kamioni, dolijećemo u Banju Herculane koja je turističko mjesto puno hotela, apartmana i turista.
Napravili smo zajednički štek. Zamjenili eure za leje i iz šteka plaćamo sve što treba :thumbup:.
Stajemo na pivo-dva gdje nam se za stolom pridružuje pravi avanturist. Lik koji je na nekom KTMu iz Litve ili Latvije (jebatga), makadamom došao u Rumunjsku i nastavlja dalje za Albaniju...
Koliko sam ga skužio, danas mu je nakon 5 dana u Rumunjskoj prvi dan bez kiše :). Mislim si, luzer, mašio prognozu :bzvz:, a vidi nas :).


Dalje nastavljamo za Targu Jiu i za dana stižemo u rezervirani smještaj.
Rumunj ne zna beknit ništa osim rumunjskog, ali pantomimom i drugom neverbalnom komunikacijom dogovaramo da nas autom vozi do restorana na večeru.
Obilna klopa uz pivo, 45e za svu trojicu.


8.9. (četvrtak) Ustajanje, rituali (kava, kenjanje), u trgovini kupnja namirnica za doručak i ručak i pičimo za Transfagarašan.
Idemo do Curta de Arges i s južne strane penjemo se na Transfagarašan. Na cesti gužva konstantna, ali motorom se sve to preskače, ne pretječe, nego preskače :ooda: :thumbup:
Zadnjim naseljem prestaju i gužve te gušt može početi :want: :thumbup:.
...prije brane, iznad ceste vidi se utvrda pravog Drakule. Vlada Tepeša. Onaj dvorac u mjestu Bran je prevara i turistička navlakuša. Ovdje gore je živio stvarni Drakula :ooda:


...nakon toga počinju prave zanimljivosti :beer:
...medvjed uz cestu je ispred, al se slabo vidi (štrepi ruka)


...eo ga :)...ako se poveća vide se ovce.....ručak na samom vrhu (restoran bez stolnjaka) ;) :smijeh:
...nakon toga kreće spuštanje prema sjeveru. Cesta je sex :-*
...pogled odozdola
...opet medo uz cestu :)...spustili se dole, relativno je rano, sunce je još dovoljno visoko, a smještaj smo rezervirali u gradu Sibiu (45min vožnje). Kaže Pero:" imam jedan predlog", reko:" imam i ja :) :smijeh:".
Samo smo se pogledali i gas ponovno na vrh.
Bruse se i gume i fuzići :ooda: :want:


Za dana stižemo u Sibiu. Rezervirali cijeli stan u zgradi na 3-4 katu. 38e
Jedino malo greda što je parking (privatni) bio ispred zgrade na ulici. Poključali i povezali motore, navečer na večeru u grad. Nekakav kebab s ovčetinom :huh:...nije mi baš sjeo al ajd, jeo sam. Klopa i pivo 6e po osobi.9.9. (petak) Ujutro šetnja do trgovine po namirnice za doručak i polazak za Transalpinu.
Nismo išli za Sebes pa ju vozili cijelu, što je bila moja zamisao, već smo se spustili do Brezoi i onda desno prema Transalpini.Pred samo dizanje na Transalpinu počinje kišica. Oblačimo kišnjake i nastavljamo. Kišnjaci nisu bili nužni, ali niti u jednom trenutku nam nije bilo vruće u njima jer se temp spustila na 11 stupnjeva.
Spustili se dole u Novaci, skinili kišnjake, relativno je rano, do smještaja u Targu Jiu ima sat vremena, žulja me guzica, vozila bi se još, reko "ja odoh ponovno gore vidimo se u smještaju :)".

Cesta suha, zavojita, vožnja uzbrdo. Druga, treća, druga, serpentina, struganje, ispucavanje...treća, druga, serpentina, struganje, ispucavanje... i tako dok ne počnu smrdit i gume i kočnice :want: :gimme5:.
Nastavljam s naslikavanjem......povratak u Targu Jiu u isti smještaj gdje smo bili prve noći. Spavanje 38e za sve nas.


Navečer do grada na večeru...
Klopa s pivom 6e po osobi10.9. (subota) Polazak doma.
Iz Targu Jiu idemo na Đerdap, te uz Dunavsku magistralu :-* u Zrenjanin.
Još u Rumunjskoj, putem u Lidlu kupujemo klopu i trošimo zadnje leje. Klopamo na koferima :-*

Đerdap


Dunav

Popodne smo u Zrenjaninu kod Pere na ručku, rastajemo se i nas dva nastavljamo doma gdje stižemo za dana.

KRAAJ ;)


:moto2:

098 9232180

iviccaa


Saxi

Vrhunska uživancija, trio fantastikus na visini zadatka, bravo dečaci, fali jos samo interesantna priča o Kosti i Vucijevom kisnjaku

keko

..baš ono taman, ni premalo, ni previše. Čisti gušt.  :bravo:
.. jbg. Zorro je bil u pravu 😎

fatboy


Osy

Što reći, 4 odlična dana u dobrom društvu. Zajebancija i super vožnja, di ćeš bolje. Uživao sam na najjače :thumbup: :gimme5: :-* Prelijepa priroda u Rumunjskoj, normalne cijene, nema puno murije i radara koji napadaju sa bandera :samaranje: Par slika od mene...

Grba

098 737 604

Špoki

Baš lijepo :bravo: Vidi se da ste uživali za medalju :thumbup:
Svakim danom, u svakom pogledu, sve više napredujem!

Mrki

Super đir :bravo:

I Ursus pivo odlično :)

zare


vego

Prvo hopni, pa reci skoč...

VUCIBATINA

juhuuuuu  bravo dečki!!!!!!
možda sam ružan ali sam zato glup!
091/892-7948

Bagy

mob: 095/573-6874

gogs


Martin

**Baaahahahahahaaaaagfadsahahaha....**
Volim te mama, ali ne više od MALOG stroma!! ZORRO je u pravu!!
Sisak - 095/1530 150 ....u svako doba dana i noći :)