Problem s paljenjem

Autor Bagy, Kolovoz 11, 2023, 12:26:58

« natrag - naprijed »

Bagy

Stavio novi akumulator,  i dalje imam problem  s paljenjem!? U vožnji je napon 13.9-14.0 V. Čim ga ugasimo, napon pada na 12V i manje i onda opet molitva... Očito ga više  ne puni!??
mob: 095/573-6874

fatboy

Kako ga ne puni ako je toliki napon u vožnji? To je punjenje...

agolac

Onda ti nešto vuče struju dok je motor ugašen? Čim ti je voltaža 13-14V dok radi, to je ok i puni. Probaj mjeriti jačinu struje koja prolazi preko osigurača s multimetrom, sve bi trebalo biti blizu nule dok je motor ugašen. Na gornjoj površini osigurača imaš metalne kontakte na koje možeš prisloniti multimetar i na taj način provjeriti da li što troši struju
"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience"
― Mark Twain

agolac

Jesi provjerio starter? Možda su se potrošile četkice pa zato slabo pali?
"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience"
― Mark Twain

Josip-Sepp

provjeri da ti nije otišla koja dioda, pa ti se onda prazni preko generatora

Golileo

Citat: Josip-Sepp  u Kolovoz 11, 2023, 18:02:21provjeri da ti nije otišla koja dioda, pa ti se onda prazni preko generatora
Gdje su te diode?

Poslano sa mog SM-A226B koristeći Tapatalk


Josip-Sepp

Citat: Golileo  u Kolovoz 11, 2023, 18:38:59Gdje su te diode?

Poslano sa mog SM-A226B koristeći Tapatalku regleru
sorry  :)

Bagy

Hvala momci na savjetima! Čim se vratim s puta odmah na servis! Btw, stao sam usput u jednom Suzuki servisu u Austriji. Majstor je nešto prčkao oko osigurača, probao upaliti klemama i onda malo cimao onaj prekidač kod kvačila... i motor  upali! 10 puta za redom! Ja sav sretan odem na benzinjaru, natočio, platim, sjednem i opet isto!!! Pa, popizdio sam načisto!  :samaranje: I ajde, upali nekako... U Fuschu ista stvar! Nadam se da će ujutro biti sve ok!? Javit ću se... Nema veze, i Gross je "pao"! Jebemti što je dobra cesta, a i okoliš!  :thumbup:
mob: 095/573-6874

zorro

da sam vjernik molio bih se za tebe..ovak ti mogu samo poželjeti sreću i da se dotaljigaš do kuće kak god  :thumbup:
SOMARA JE SOMARA ;D
..pljunuo sam dupelisce preko cijele stranice..
:blato:

Golileo

Za sada se čini da je najbolji savjet da parkiras na nizbrdicama

Poslano sa mog SM-A226B koristeći Tapatalk


Bagy

Citat: zorro  u Kolovoz 11, 2023, 22:44:01da sam vjernik molio bih se za tebe..ovak ti mogu samo poželjeti sreću i da se dotaljigaš do kuće kak god  :thumbup:
[/quote
Citat: zorro  u Kolovoz 11, 2023, 22:44:01da sam vjernik molio bih se za tebe..ovak ti mogu samo poželjeti sreću i da se dotaljigaš do kuće kak god  :thumbup:

Fala ti lega!  :thumbup: Danas ujutro upalio od prve, nema veze što nisam spavao od brige!  :bzvz: Sad, lagano doma...
mob: 095/573-6874

Josip-Sepp

Citat: Bagy  u Kolovoz 11, 2023, 12:26:58Stavio novi akumulator,  i dalje imam problem  s paljenjem!? U vožnji je napon 13.9-14.0 V. Čim ga ugasimo, napon pada na 12V i manje i onda opet molitva... Očito ga više  ne puni!??

sad je jbga kasno,
ali ako ti se akumulator prazni nakon gašenja motora koji vrag nisi svaki put kad bi parkirao na duže odspojio plus klemu  :misli:
i onda kad se kreneš voziti samo vratiš klemu na akumulator  :thumbup:

Fantom

Gross je i meni vrh. Dosta se brzo moze voziti i nema puno cik cak lakat krivina sto meni licno smeta i izbjegavam takve dzade.
Sretno i da se dokotrljas kuci bez problema  :moto2:

Bagy

Citat: Fantom  u Kolovoz 12, 2023, 12:54:04Gross je i meni vrh. Dosta se brzo moze voziti i nema puno cik cak lakat krivina sto meni licno smeta i izbjegavam takve dzade.
Sretno i da se dokotrljas kuci bez problema  :moto2:

Hvala na podršci! Evo, sretno se dokotrljao kući! Bilo bi krasno da mogu reći - Suzuki je stroj, kume moj! Jebe ih ta elektronika, ali baš sve modele! I dalje ne znam koji je problem,  sumnjam u onaj sklop na desnoj strani  upravljača? Danas je postotak paljenja bio 50/50. Kad je upalio,  čudio sam se zašto je upalio!? Pa onda pokazivač brzina - više ne pokazuje točno...miješaju se sve brzine. Pa pokaže da sam u 3. Ja prešaltam jednu niže a on je bio u 2.! Nije ugodno niti dobro kad me naglo cukne u pol zavoja! 
mob: 095/573-6874

Fantom

Citat: Bagy  u Kolovoz 12, 2023, 23:08:07Hvala na podršci! Evo, sretno se dokotrljao kući! Bilo bi krasno da mogu reći - Suzuki je stroj, kume moj! Jebe ih ta elektronika, ali baš sve modele! I dalje ne znam koji je problem,  sumnjam u onaj sklop na desnoj strani  upravljača? Danas je postotak paljenja bio 50/50. Kad je upalio,  čudio sam se zašto je upalio!? Pa onda pokazivač brzina - više ne pokazuje točno...miješaju se sve brzine. Pa pokaže da sam u 3. Ja prešaltam jednu niže a on je bio u 2.! Nije ugodno niti dobro kad me naglo cukne u pol zavoja! 
Neznam koji model vozis. Predpostavljam noviji od mog koji nema te dzidze tipa pokazivac strpena prenosa. Ja bi prvo 2 put provjerio sve dzekove i nasprejao ih nekim kvalitetnim kontak sprejem. Gledaj po kontaktima jeli bilo varnicenja / pregrijavanja plastike i omotaca zica koje vode u dzek. To je svim suzukijima problem. Garant ti tu negdje gubi / dobije kontakt cim tako blesira instrument tabla. Haj sretno vazno je da si sretno dosao kuci. Nije bas ugodno slep sluzbom nocu sa  :ebudale:  nepoznatim vozacem  :buahaha: