Problem servisa

Autor Grba, Srpanj 01, 2024, 10:08:03

« natrag - naprijed »

Borko

U manualu piše i za filter ulja, kad ga pritegneš rukom do kraja, još treba krug ipo, ili dva sa alatkom... Ko ga tako stegne, poluga mu neće pomoć na idućem servisu. Meni se nekako čini da manual nije proša update, koliko god to zvučalo suludo za japanca.

Mrki

Citat: Borko  u Srpanj 05, 2024, 15:07:34U manualu piše i za filter ulja, kad ga pritegneš rukom do kraja, još treba krug ipo, ili dva sa alatkom... Ko ga tako stegne, poluga mu neće pomoć na idućem servisu. Meni se nekako čini da manual nije proša update, koliko god to zvučalo suludo za japanca.
Vjerovatno misle stežeš rukom dok ne stane, ali u smislu kada stane jer je brtva dotakla metal, a ne da još rukom stegnuti najjače što možeš, pa onda ključem još dva kruga, tako ćeš ga sigurno pretegnuti.

Jbg nekom treba ključ, a netko taj krug i pol, dva napravi sa rukama.

Poslano sa mog SM-S911B koristeći Tapatalk

Josip-Sepp

kad se već spominje BMW,
radio servis kod onog poznatog BMW majstora na 80.000km

ulje Motul 7100 4l, K&N filter ulja, Mahle filter zraka, Castrol 90w-140 ulje za diferencijal, original prednje pločice, ulje u prednjim bremzama i ulje u kvačilu cca 140 eura

promjena ulja, filtera, pločica, ulja u diferencijalu i kardanu, štelanje ventila, sinkronizacija ubrizgavanja, sve skupa 140 eura

dakle, veliki servis sa izmjenama prednjih pločica na GSA 280 eura

Stjepko

zubakis

Citat: Josip-Sepp  u Srpanj 05, 2024, 20:52:34kad se već spominje BMW,
radio servis kod onog poznatog BMW majstora na 80.000km

ulje Motul 7100 4l, K&N filter ulja, Mahle filter zraka, Castrol 90w-140 ulje za diferencijal, original prednje pločice, ulje u prednjim bremzama i ulje u kvačilu cca 140 eura

promjena ulja, filtera, pločica, ulja u diferencijalu i kardanu, štelanje ventila, sinkronizacija ubrizgavanja, sve skupa 140 eura

dakle, veliki servis sa izmjenama prednjih pločica na GSA 280 eura

samo prednje plocice (original) su u ducanu preko 100 ojra. Tako da si prosa top

zubakis

Da se vratim na Grbinu temu. Prijatelj mi je radija u ovlastenom Subaru servisu i tada mi je reka da se po zakonu ne moze isgubit garancija ako si prominija ulje u neovlastenom servisu za Subaru. Ulje mora bit ono koje preporuca proizvodjac i onaj ko ga promini mora imat registriranu mehanicarsku radnju (znaci da nije fuš). E sad da li mi neko moze potvrdit da je to istina i ako je da li onda to vazi i za sve ostalo? Svijecice...filteri...itd....???

agolac

Citat: Mrki  u Srpanj 05, 2024, 15:13:55Vjerovatno misle stežeš rukom dok ne stane, ali u smislu kada stane jer je brtva dotakla metal, a ne da još rukom stegnuti najjače što možeš, pa onda ključem još dva kruga, tako ćeš ga sigurno pretegnuti.

Jbg nekom treba ključ, a netko taj krug i pol, dva napravi sa rukama.

Poslano sa mog SM-S911B koristeći Tapatalk

Citat: Borko  u Srpanj 05, 2024, 15:07:34U manualu piše i za filter ulja, kad ga pritegneš rukom do kraja, još treba krug ipo, ili dva sa alatkom... Ko ga tako stegne, poluga mu neće pomoć na idućem servisu. Meni se nekako čini da manual nije proša update, koliko god to zvučalo suludo za japanca.

Ja stegnem s dve ruke koliko mogu i to je to. Nikad se nije ni pomaklo i uvijek normalno odvidam...
Yes, I really planed to drive my DL1000 K7 until the end of eternity....

Borko

fatboy

Citat: zubakis  u Srpanj 06, 2024, 16:05:48Da se vratim na Grbinu temu. Prijatelj mi je radija u ovlastenom Subaru servisu i tada mi je reka da se po zakonu ne moze isgubit garancija ako si prominija ulje u neovlastenom servisu za Subaru. Ulje mora bit ono koje preporuca proizvodjac i onaj ko ga promini mora imat registriranu mehanicarsku radnju (znaci da nije fuš). E sad da li mi neko moze potvrdit da je to istina i ako je da li onda to vazi i za sve ostalo? Svijecice...filteri...itd....???

Ja cu ti potvrdit da je to istina po pravilima i zakonima EU...a sad, koliko ce ti trebat da to dokazes i uz koji trosak, e to ne znam...
Gruba je to igra postala...sve se salju upiti, odgovaraju ti ili strojevi ili administratori koje boli qac...a kad se ispizdis, pa posaljes jebeno pismo u tvornicu, oni izraze suosjecanje i upute te na - zastupnika...
Tako, ako se nadete u toj situaciji, skratite predigru...uzmite dobrog vjestaka i jos boljeg odvjetnika i direktno tucite po zastupniku...😎

Fantom

Lagano, ali sigurno cijene servisa u HR pravo evropske.
Ja sam se nakon 1 servisa na 1000 km toliko sjebao kad sam vidio kako Danci u Suzukiju kvalitetno fušere i naplacuju cak i ono sto nisu uradili.
Nakon sto sam na insistiranje pravljenja nove cijene platio samo za ono sto je uradjeno pred punim servisom musterija sam im otvoreno rekao da su lopovi.
To ovdje covjeku reci u lice je totalno druga dimenzija od one na balkanu.. 
Na balkanu je lopov faca a ovdje šupak i bitanga.
Jebiga ti izvalis lovu, a oni nov motor daju balavcu od 16 godina da se uci na tvom motoru. 2 imbusa na bocnim plastikama su bila zaobljena pa sam im trazio odma nove.
Evo mi cemo to za sek.
Ne hvala daj to "vamo ja cu.
Evo ga i danas ko nov, a oni servisirani ko šugavi !