Sudjelovanje u istraživanju FPZ u sklopu TWIN-SAFE projekta

Autor Ćoso, Srpanj 19, 2024, 13:36:08

« natrag - naprijed »

Ćoso

Dragi svi, čuo sam se s prodekanom FPZ vezano za projekt u kojem sudjeluju i čiji bi rezultati mogli pomoći oko shvaćanja navika vozača, a samim time bi mogli doprinijeti boljoj sigurnosti na cestama i mjerama koje bi mogle pomoći tome. Navedeno sam poslao u moj klub (BMW Moto Klub Zagreb), međutim smatram da bi se i ovdje moglo naći kandidata...Gogs, Pile i ja ćemo sigurno "iskakati" iz prosjeka, međutim kako je anonimno :-)

Copy/Paste maila, pa tko smatra da je ovo vrijedno sudjelovanja...Osobno pozdravljam svaku inicijativu ovakve vrste.

Hvala

"Pozivam Vas da se priključite znanstvenom istraživanju koje se provodi u sklopu europskog istraživačkog projekta pod nazivom ,,TWIN-SAFE", kojim koordinira Sveučilište u Zagrebu, Fakultet prometnih znanosti.

Cilj istraživanja je doprinijeti boljem razumijevanju čimbenika koji utječu na sigurnost cestovnog prometa na cestama. Kako bi se postigao ovaj cilj, mobilna aplikacija TOECAN prikupljat će podatke dobrovoljnih sudionika istraživanja tijekom vožnje te će se na temelju njih dobiti uvid u ponašanju vozača. Aplikacija bilježi brzinu, ubrzanje, usporenje i korištenje mobitela u vožnji. Sve informacije koje će se prikupljati bit će anonimne te će cjelokupna procedura biti sukladna svim zahtjevima vezanim uz zaštitu privatnosti i podataka. Vaše ime neće biti korišteno u bilo kojoj informaciji dobivenoj iz ovog istraživanja ili u bilo kojem istraživačkom izvješću niti ćete biti penalizirani zbog određenog ponašanja tijekom vožnje. Također, aplikacija ne prati Vaše kretanje kada ne vozite. Početak prikupljanja informacija planiran je za rujan.

Cjelokupni proces je vrlo jednostavan:

• Javite se na dolje navedeni kontakt
  • Potpišete suglasnost za sudjelovanje u istraživanju (primjer u prilogu)
  • Na broj mobitela i e-mail adresu koji ste naveli u obrascu dobit ćete posebnu poveznicu kojom ćete pristupiti aplikaciji kao i instalacijski kod za instalaciju aplikacije
  • Instalirate TOECAN aplikaciju (aplikacija dostupna i preko Google Play i preko Apple Store)
  • U aplikaciji odobrite zahtjeve za GPS lokacijom, bluetooth-om, itd.
  • Vozite se na isti način kao što to obično radite, a aplikacija automatski započinje/prekida snimanje kada detektira početak/kraj vožnje.
Uvjet za sudjelovanje u istraživanju je posjedovanje važeće vozačke dozvole. Sredinom ili krajem 8. mjeseca održat ćemo kratku radionicu s pojašnjenjem cilja projekta i korištenja aplikacije.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje molimo kontaktirajte:

Dario Babić

Sveučilište u Zagrebu, Fakultet prometnih znanosti

Broj mobitela: 099 2225 150

E-mail: dario.babic@fpz.unizg.hr

Ako ste zainteresirani za rezultate projekta, možete posjetiti web stranicu https://twin-safe.com/.

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju!

Hvala i lijep pozdrav,

Dario Babić (Fakultet prometnih znanosti)"

agolac

I? Jesu se usrali kad su vidjeli kako se  brzo vozite okolo? Sad ce zbog vas BMW početi ugrađivati black box i limitatore :smijeh:  :beer:
Yes, I really planed to drive my DL1000 K7 until the end of eternity....

gogs

Citat: agolac  u Srpanj 24, 2024, 10:08:20I? Jesu se usrali kad su vidjeli kako se  brzo vozite okolo? Sad ce zbog vas BMW početi ugrađivati black box i limitatore :smijeh:  :beer:

:bzvz:  Mada je Influenser u prvom postu dao nagovijestiti da Pile i ja imamo to instalirano,  :bzvz:  istina je daleko od toga.

Ja to nebi ni pod prijetnjom oružja instalirao. A i vidim po interesu ostalih da je velika navala  :buahaha: 

Ćoso

Citat: gogs  u Srpanj 24, 2024, 13:45:58:bzvz:  Mada je Influenser u prvom postu dao nagovijestiti da Pile i ja imamo to instalirano,  :bzvz:  istina je daleko od toga.

Ja to nebi ni pod prijetnjom oružja instalirao. A i vidim po interesu ostalih da je velika navala  :buahaha:
Će tebe infujencer...

Živi svoj san, nemoj sanjati svoj život.

zubakis

Citat: gogs  u Srpanj 24, 2024, 13:45:58:bzvz:  Mada je Influenser u prvom postu dao nagovijestiti da Pile i ja imamo to instalirano,  :bzvz:  istina je daleko od toga.

Mislim da žene stoje iza ove aplikacije. Pod krinkom istrazivanja one žele znat di smo i sta radimo. Gogs ne nasjedaj.

zorro

Nastaviš li se tako ponašati bit ćeš vazda stažo..neš dobit boje nikad bez obzira što ti je rišpekt tajnik kluba naj frend   :bzvz:
SOMARA JE SOMARA ;D
..pljunuo sam dupelisce preko cijele stranice..
:blato:

gogs

Citat: zorro  u Srpanj 25, 2024, 09:06:44Nastaviš li se tako ponašati bit ćeš vazda stažo..neš dobit boje nikad bez obzira što ti je rišpekt tajnik kluba naj frend   :bzvz:

Imaš ti pravo. Odsada  :-X

Već tri godine sam stažo......nikako da napredujem.  :'( 

gogs

Citat: zubakis  u Srpanj 25, 2024, 07:43:19Mislim da žene stoje iza ove aplikacije. Pod krinkom istrazivanja one žele znat di smo i sta radimo. Gogs ne nasjedaj.

U pravu si 100% !  ;)  :smijeh: