Moreys Heavy Duty Oil Stabilser - dodatak ulju

Autor Ponti, Studeni 23, 2018, 11:10:04

« natrag - naprijed »

Ponti

Kaže ovaj moj da je i mjenjač mekši s tim. A i da je bolje za hladni start, jer kao na nekim dijelovima motora ulje se iscijedi onda slijedi start bez "dosta" ulja na tim dijelovima, a s ovim ostane ulja i na tim dijelovima kao ne iscijedi se sve, spominjao je za primjer bregastu.

Bagy

Kod " normalne" vožnje mjenjač je tih, a u "sport-touring" modu je malo bučniji.  :) Za ostalo se slažem!  :thumbup: Štetiti ne može... A dobit ću puno više za motor prilikom prodaje. Mo'š mislit!  :smijeh:
mob: 095/573-6874

agolac

A jeste ludi :ebudale:

Nemate vi pojma, ovo je najbolje za vas i vaše motore. Tko to lijeva u hladnjak motor mu vozi najmanje 300k km:

Ponti

Danijel 23

Citat: Ponti  u Studeni 23, 2018, 11:10:04
Moreys Heavy Duty Oil Stabilser je dodatak ulju u mašini, mjenjaču i karadanu.

Onaj Australac s GS-om je napravio 130 tkm bez iti jednog kvara. Govori mi kako zadnjih 20 godina koristi ovaj dodatak u sva ulja u svim njegovim vozilima, a ima 14 motora, 3-4 osobna auta, par kamiona i kombija.
Što se tiče gs-a, stavlja ga u ulje za kardan, mjenjač i mašinu. Od prve promjene ulja nakon 1000 km to je stavljao i nikada nije imao nikakav problem na motoru niti potrošnju ulja.

Inače, čovjek je mehaničar, ima svoju mehaničarsku firmu u AU koja radi najviše za Caterpillar i rješava probleme od bagera do brodova. Tako je i to recimo kao neka referenca.

Osobno, nemam pojma je li to dobro ili nije, ali on govori da je to odlična pomoć u očuvanju podmazivanja tako i očuvanju mašine. Još mi kaže da to kupim i dodam u Cobru za podmazivanje lanca, jer će onda ulje još bolje prijanjati za lanac.
:-X :thumbup:

Bagy

Općenito se ljudi (bajkeri) boje te kilometraže, pa prodaju svoje motore čim se približe jubilarnoj brojci...

Ponti

Citat: Bagy  u Studeni 25, 2018, 20:14:52
Općenito se ljudi (bajkeri) boje te kilometraže, pa prodaju svoje motore čim se približe jubilarnoj brojci...

Spomenuti Australac nikada nije prodao svoj motor  :)

Bagy

Citat: Ponti  u Studeni 25, 2018, 20:39:24

Zato jest velika većina ovog foruma...  ;)

fatboy

Citat: Ponti  u Studeni 25, 2018, 20:39:24

Mozda je preveliko drlo sa visokom cijenom?  :ebudale:

Ponti

Citat: fatboy  u Studeni 25, 2018, 21:00:32
Mozda je preveliko drlo sa visokom cijenom?  :ebudale:

Ma ne, čovjek kupi novi motor i vozi, onda opet kupi novi ..... i tako ima 14 motora :smijeh:

agolac

Stromovi ionako i bez dodataka idu do 650.000 km tako da ne znam čemu? Samo dodatni trošak?

Ponti

Citat: agolac  u Studeni 25, 2018, 21:23:05
Stromovi ionako i bez dodataka idu do 650.000 km tako da ne znam čemu? Samo dodatni trošak?

Neka ide milijun  :)

agolac

Citat: Ponti  u Studeni 25, 2018, 21:24:33
Neka ide milijun  :)

Većina ljudi radi 10ak tisuća godišnje? To je 100 godina :)

Ponti

Citat: agolac  u Studeni 25, 2018, 21:26:22
Većina ljudi radi 10ak tisuća godišnje? To je 100 godina :)

Tako je, neka i unuci voze stroma  :smijeh:

zare

Moj nek rikne i prije 100tkm na recimo 60-70, zaboli me  ;) nadam se da će do tad biti kod nekog drugog, a ja gaziti recimo nekog budućeg  stroma 1200 ili nešto  od 1600 - 1800 ccm za penzionere  :)