Portugal 2024

Autor Ćoso, Srpanj 02, 2024, 17:46:16

« natrag - naprijed »

gogs

Evo i ruta drugog dana.....

Grba

Citat: gogs  u Srpanj 15, 2024, 21:18:17Vidim da AI nije napisala gdje smo jeli u Malagi a mjesto je baš za preporuku.
El Pimpi, restoran kojemu je suvlasnik i Antonio Banderas.  :thumbup:

Evo i Antonia osobno  :ooda:

Večera za nas 18, svega nečega plus nekoliko butelja što crnih što bijelih je bila 540E. Totalno povoljno....ja sam mislio da će nas osiromašiti.

Tu mi klopamo prvi dan na Maroko turi  :bravo:
098 737 604

Ćoso

Admini, kaže mi GOGS da se ne vide fotke ako nije "gledatelj" logiran...pomagajte

Živi svoj san, nemoj sanjati svoj život.

agolac

Citat: Ćoso  u Srpanj 16, 2024, 21:44:59Admini, kaže mi GOGS da se ne vide fotke ako nije "gledatelj" logiran...pomagajte

Živi svoj san, nemoj sanjati svoj život.

Evo sređeno, opcija "View attachements" je bila isključena za goste i sad je uključena.

agolac

Citat: gogs  u Srpanj 15, 2024, 21:18:17Vidim da AI nije napisala gdje smo jeli u Malagi a mjesto je baš za preporuku.
El Pimpi, restoran kojemu je suvlasnik i Antonio Banderas.  :thumbup:

Evo i Antonia osobno  :ooda:

Večera za nas 18, svega nečega plus nekoliko butelja što crnih što bijelih je bila 540E. Totalno povoljno....ja sam mislio da će nas osiromašiti.

U Hrvatskom primorju bi to valjda koštalo 5400€

Ćoso

Citat: agolac  u Srpanj 24, 2024, 10:16:32Evo sređeno, opcija "View attachements" je bila isključena za goste i sad je uključena.
HVALA TI !!!!! :beer:

Grba

Citat: agolac  u Srpanj 24, 2024, 10:18:59U Hrvatskom primorju bi to valjda koštalo 5400€
Iz prve ruke ...oko 900-1000 😑
098 737 604

Ćoso

Citat: gogs  u Srpanj 15, 2024, 21:25:32Evo i ruta drugog dana.....

U prvom postu je pdf dokument u kojem su rute od svih dana (ne škodi da uletiš, međutim  :belj: )

gogs

Citat: Ćoso  u Srpanj 24, 2024, 13:24:04U prvom postu je pdf dokument u kojem su rute od svih dana (ne škodi da uletiš, međutim  :belj: )

Pdf dokument u prvom postu  :samaranje:

Pa kad to ja kao ozbiljni IT stručnjak nisam skužio kako bi neka bakica koja je išla istraživati putopise od čuvenog Instagram influensera?  :buahaha:

Ćoso

Put nas je dalje vodio kroz Sines i Evoru, sve do Lisabona. U Lisabonu smo proveli nekoliko dana, uživajući u bogatoj povijesti, prekrasnoj arhitekturi i ukusnoj hrani.

U Evori je poznata kapela kostiju u kojoj je i jedna pjesma koja me se dojmila (čitajući je među svim tim lubanjama, čovjek se zamisli...)

Pjesma o postojanju
Kamo ideš, putniče, ubrzano?
Stani... ne idi dalje;
Posao nemaš važniji,
Od ovog što je pred tvojim očima.

Sjeti se koliko je njih iz ovog života prošlo,
Razmisli da ćeš imati sličan kraj,
Što je dovoljan razlog za meditaciju
Da su svi više na ovome stali.

Razmisli, pod utjecajem te sudbine,
Usred toliko svjetovnih poslova,
Tako malo razmišljaš o smrti;
Ali, ako ovdje podigneš oči,
Stani... jer u ovom poslu,
Što više staneš, više napreduješ.

Ovaj sonet se pripisuje svećeniku Antoniju da Ascensão Telesu, župniku župe São Pedro (u crkvi São Francisco) između 1845. i 1848. godine.

Kapela kostiju izgrađena je u 17. stoljeću na inicijativu trojice franjevačkih monaha koji su, u skladu s duhom tog vremena (protureformacija, prema normama Tridentskog koncila), željeli prenijeti poruku prolaznosti života, što se može iščitati iz poznatog natpisa na ulazu: "Mi kosti koje ovdje ležimo čekamo vaše". Osim duhovnog pitanja, postojalo je i fizičko pitanje; naime, u regiji Évora postojala su četrdeset i dva samostanska groblja koja su zauzimala previše prostora i strateških lokacija koje su mnogi željeli koristiti u druge svrhe. Tako su odlučili ukloniti kosture iz zemlje i koristiti ih za izgradnju i ukrašavanje kapele.

Ćoso

.

Ćoso

.

Ćoso

.

Ćoso

.

Ćoso

.