Brembo radijalna kliješta na DL1000 K7

Autor agolac, Rujan 10, 2024, 14:27:57

« natrag - naprijed »

agolac

Golileo

Bacam misli.....
Da, sada se vidi da nije tanko i ne izgleda da bi adapter mogao biti slab
No ja bi ga ipak korigirao da je paralelan sa amortizerom pa je odmah i donja rupa udaljenija od rupa adaptera
Ali bi i vijke za prihvat radijalno probao onda ukomponirati u sam adapter.
Čemu ih izvlačiti posebno. Teže je za napraviti i potencijalno je mjesto loma.
Ovako nekako ....

Golileo

Čini mi se kao da bi kritičniji trebao biti donji vijak
Kod crvenog slučaja imaš ravninu posmika od radijalnih kljesta ali i dva nosiva vijka. Ako su udaljenosti približno iste crveni bi trebao nositi sam te dvije sile
Ali kod plavog izgleda kao da je min udaljenost duplo veća od linije prihvata kljesta. Tada bi ta pomična sila bila 4 x jedna sila posmicnog radijalnog vijka!

Golileo

Daj prije nego se ubiješ objesi stroma na zid kao ukras i kupi si neki normalan motor
A i ovaj adapter ti je zaista ružan
Bez uvrede na sve gornje primjedbe ...

agolac

Hehe, evo sad sredio verziju broj dva pa je printnem. Ma za početak bitno da uguram nekako da hvata disk kako treba.
Približio sam sve unutra pa ću vidjeti da li je dosta ili ne.
Da, slažem se. Koljeno će biti ljepše ako je paralelno s vilicom. Vec sam dodao mesa na tu stranu pa bi sad i to trebalo biti bolje. Ovo će rezati multiaxis CNC stroj tako da mogu biti umjetnik :)

agolac

I u principu to šta i sam kažeš sam sad dodao, mesa s obje strane vijka, podjednako, iako je ova strana prema naprijed motora kritična s mesom, na tu stranu će ga čupati.

zorro

Citat: Golileo  u Rujan 13, 2024, 20:25:13Daj prije nego se ubiješ objesi stroma na zid kao ukras i kupi si neki normalan motor
A i ovaj adapter ti je zaista ružan
Bez uvrede na sve gornje primjedbe ...

Ne diraj se u Stroma es čuo..pogotovo ne u somaru..po kenji još i moš srat, al svetinju ne diraj  :samaranje:
SOMARA JE SOMARA ;D
..pljunuo sam dupelisce preko cijele stranice..
:blato:

agolac

Može da, ima smisla da prihvati za kliješta budu dio adaptera bez diskontinuiteta, iako sam nakenjao i max radijusa u tom dijelu, ali probam složiti i tako kako kažeš. Ha možda čak i "pravokutni" dizajn bude ljepši. Probam i tako. :gimme5:

agolac

Evo malo link o istraživanjima i mjerenjima maximalne de-akceleracije pri kočenju. Uglavnom, skoro nitko nije uspio izmjeriti ništa više od 1g

https://www.nathanarose.com/blog/braking-capabilities-of-motorcyclists-a-literature-review

Jedini koji su uspjeli kočiti čak 2g su ovi manijaci na motogp

https://www.motorsportmagazine.com/articles/motorcycles/motogp/why-a-motogp-bike-rider-weighs-half-a-tonne-under-braking/

Također, izgleda da to postižu s aero, dakle nije sve na kočnicama. I naravno, to postižu s obje kočnice.

" MotoGP aerodynamics engineers design their aero to increase downforce during acceleration, but the aero also helps when the rider is on the brakes. The strakes, wings and swingarm 'swinglets' make the bike more stable, the extra drag they create helps stop the bike and although they increase front load they don't reduce rear-load, so they improve braking all-round.
This is why braking deceleration g-force has increased so much in the five years since MotoGP aero became a big thing.
At the same time engineers have rebalanced MotoGP bikes, taking advantage of the improved stability to allow riders to use the rear brake more, so the Michelin rear can help the Michelin front to stop the bike, which further increases deceleration g."

Golileo

Pogledaj koliko ti je linija klipova na novoj čeljusti udaljenija od donjeg vijka nego na starima. Djeluje duplo!
Čini mi se kao da si na zadnjem modelu nova kljesta spustio niže zemlji, možda je to dobar put za smanjiti udaljenost.
Ili ih čak malo uvući između vijaka prihvata, kao što je jedan klip na starima
Naravno sve u odnosu na tangentu kocionog diska
Ali Kada već pretjerujemo kako ćeš znati da su postojeći prihvati na vilici dovoljne nosivosti?

agolac

Malo po malo, moram prvo dobiti offset, udaljenost kalipera da pokrije disk pa po malo dalje, ne mogu sve rijesiti iz prve.  :)

Vjerovatno vise necu imati mjesta pa cu morati malo rotirati ...

Sta se tice prihvata na motocikli, sumnjam da ne drži i mogu i to ubaciti u model, jedino je problem sta ne znam koji je to materijal pa tu uvijek nagađam. Neke stvari neću moći provjeriti, da..

Ajde ce vidimo do cega max mogu doci. Mogu ubaciti i vilicu u model te vidjeti koje magnitude je stress u njoj pa onda vidheti za dalje. Iako tesko to da mogu napraviti jer nemam pojma koliko je to sve debelo  :smijeh:

agolac

Također ja vec nemam stock klijesta vec SV1000 klijesta koja ovako izgledaju a i OEM su na slici ispod prve.

Fantom

agolac

Nema dosade. Malo sam pauzirao jer mi za dan dva stiže 3D scanner pa da to sve rješim u jednom potezu.

agolac

Ajmo dalje, skenirao sam kaliper a sutra ću prednji kraj od motora.