BMW image

Autor Danijel 23, Srpanj 27, 2017, 23:03:13

« natrag - naprijed »

Danijel 23

Osy

Citat: Dinko  u Rujan 11, 2018, 12:59:30
Ovo je najbitnije!!

Svaki od dosadašnjih 18 kkm je takav... i to sa pola gasa... i po Alpama i Transalpini i Turskoj,.....stress free.... a kardan - sranje je kad se desi na putu (a gdje bi se inače desilo :-) ) ali  ima i gorih stvari u životu - ne želim o tome razmišljati jer onda ne bi išao nikuda...
Sve si napisao :thumbup:...a i ja :smijeh:

zorro

Citat: Danijel 23  u Rujan 11, 2018, 13:26:30
Jednu stvar ne kužim. Ok, kardan puca! Ali ako se uredno servisira motor onda ajmo reč nema iznenađenja. Tj. ako se mjenja ulje u diferencijali svakih 10 tkm (nije po manualu, ali je preporuka) kaj je problem iščupat kardan i pregedat ga. I odmah vidiš u kojem je stanju. Potrebno je samo cca 15 min i usput podmažeš ricne. Mislim nikakva nauka...tehnika iz Wehrmachta, 1938/39. Šuplja cijev, sitne ricne, 2 križa i 8 šalica sa iglicama.
Lako je za kardan..nego diferencijal..tanjurasti zupcanici..lezajevi u njima..to nemres izvadit sam tak i pogledat

Poslano prekoku*ca

SOMARA JE SOMARA ;D
..pljunuo sam dupelisce preko cijele stranice..
:blato:

Danijel 23

Citat: zorro  u Rujan 11, 2018, 14:25:33
Lako je za kardan..nego diferencijal..tanjurasti zupcanici..lezajevi u njima..to nemres izvadit sam tak i pogledat

Poslano prekoku*ca
:bzvz:  a tek telelever......i tak moremo for ever !  Ajd bok.  :-*

RoadRunner

Citat: Osy  u Rujan 11, 2018, 08:14:57
A zračnjaka kojeg si kaparisao...isto ne bi?

Pa ne... Motor je bomba, nema tu što, al problem je u meni... starim  :)

Valjda sam između "prvog i drugog" puberteta, pa me trenutno popušta!
Al vjerujem da kad kosa krene sijedit i prorjeđivat se, da će se želja vratiti   :)

Suki

:moto2:

098 9232180

agolac

Citat: Danijel 23  u Rujan 11, 2018, 13:26:30
Jednu stvar ne kužim. Ok, kardan puca! Ali ako se uredno servisira motor onda ajmo reč nema iznenađenja. Tj. ako se mjenja ulje u diferencijali svakih 10 tkm (nije po manualu, ali je preporuka) kaj je problem iščupat kardan i pregedat ga. I odmah vidiš u kojem je stanju. Potrebno je samo cca 15 min i usput podmažeš ricne. Mislim nikakva nauka...tehnika iz Wehrmachta, 1938/39. Šuplja cijev, sitne ricne, 2 križa i 8 šalica sa iglicama.

Ima smisla za nekoga tko to stvarno radi kako treba, s druge strane, očita je nekvaliteta ugrađenih djelova. To ne može nitko podmazati..

Danijel 23

Citat: agolac  u Rujan 11, 2018, 21:25:44
Ima smisla za nekoga tko to stvarno radi kako treba, s druge strane, očita je nekvaliteta ugrađenih djelova. To ne može nitko podmazati..
Slazem se, i ne pricam o kvaliteti. Ali hocu reci da kvalitetan majstor- servis može "nanjušit"  kvar jer zna di bi moglo smrdit.  Jebo manuel i yubi-tubi majstore.

agolac

Citat: Danijel 23  u Rujan 11, 2018, 22:13:57
Slazem se, i ne pricam o kvaliteti. Ali hocu reci da kvalitetan majstor- servis može "nanjušit"  kvar jer zna di bi moglo smrdit.  Jebo manuel i yubi-tubi majstore.

A je da, ali očito je malo takvih majstora...

Danijel 23

Citat: agolac  u Rujan 11, 2018, 22:47:49
A je da, ali očito je malo takvih majstora...
Ima, nađe se pa čak i u Novemi je bio jedan DOBAR majstor....ali je otišo. E to je sad druga priča-problem.  :)

fatboy

Citat: Danijel 23  u Rujan 12, 2018, 05:34:34
Ima, nađe se pa čak i u Novemi je bio jedan DOBAR majstor....ali je otišo. E to je sad druga priča-problem.  :)

Ivek?  :misli:

Danijel 23

Citat: fatboy  u Rujan 12, 2018, 05:41:23
Ivek?  :misli:
Jok. Ivek i dalje tam radi. Taj mi  majstor smo bio  na nultom servisu i znao je što radi....
odma je primo zadnji lančanik i vidio da je ležaj otišo!

Osy

Najgore je kad ti kao znalac gledaš kako ti servisiraju motor, a znaš manje više sve :thumbup: