DL650 K7 ABS 53000 km vraćanje u život

Autor agolac, Siječanj 20, 2018, 22:29:28

« natrag - naprijed »

Paf

Klipovi su OK.,nabaci nove karike bez obzira jesu dobre,steta sad kad vec to sve radis... i masina je generalno nova,sa svim tim sto si dosad napravia...00 KM ...  :wine:

zorro

Citat: Paf  u Siječanj 21, 2021, 20:23:13
            Klipovi su OK.,nabaci nove karike bez obzira jesu dobre,steta sad kad vec to sve radis... i masina je generalno nova,sa svim tim sto si dosad napravia...00 KM ...  :wine:
ti kao vrsni avtomeančar bi trebao znati da se karike ne mijenjaju bez razloga, a ako se već moraju mijenjati onda treba "honovati" cilindre.
Staviti nove karike u već razrađene/uglađene cilindre može dovesti samo do trošenja i cilindara i novih karika dok ponovo ne sjedne jedno s drugim.
Tak da..ako već nije mjerio kompresiju i vidi vizualno da je sve dobro..onda ostaviti tak kak je..to je već "urađeno" i sjelo sve na svoje mjesto 
SOMARA JE SOMARA ;D
..pljunuo sam dupelisce preko cijele stranice..
:blato:

agolac

Paf

Citat: zorro  u Siječanj 21, 2021, 21:19:55
ti kao vrsni avtomeančar bi trebao znati da se karike ne mijenjaju bez razloga, a ako se već moraju mijenjati onda treba "honovati" cilindre.
Staviti nove karike u već razrađene/uglađene cilindre može dovesti samo do trošenja i cilindara i novih karika dok ponovo ne sjedne jedno s drugim.
Tak da..ako već nije mjerio kompresiju i vidi vizualno da je sve dobro..onda ostaviti tak kak je..to je već "urađeno" i sjelo sve na svoje mjesto
dobro nek ti bude...ja nisam nikad kiksao mjenjajuci karike...ako je potroseno,stavi se specijala,ako nije standard...Razradjuj 1000 KM.,pritegnuti glavu...i tjeraj ...  ;)

vego

Kad seliš u novu garažu i hoćemo li sivka do tamo voziti ili "naruke izmeđusebe"
Prvo hopni, pa reci skoč...

Paf

Citat: agolac  u Siječanj 21, 2021, 21:23:31
Naručio alatljiku....

Agy ... ja imam te dvi Shelne... da si di blize...dam ti...  :misli:

agolac

Ne znam čemu ovaj free end gap? Bitno je koliko je kad je u cilindru? Ne smije biti premali razmak da se prsten ne spoji kad su velike temperature ali može biti veći no teoretski se gubi nešto snage ako je prevelik. Međutim, u manulu ne piše koji je prevelik već samo minimalni.

Novi prstenovi su 100€, ne piše nigdje da treba dirati cilindre, već samo zamjeniti prstenove ako su van tolerance?

Ovako kad mjerim free end gap gornjeg prstena mi ispada 6.85 mm a minimum je kao 7.6 mm?
Drugi prsten mjerim 10.3 mm a minimum je 8.8 mm

Ispada da bih prvi morao malo pokratiti. Stavim prstenove u cilindar pa onda izmjerim taj gap i onda vidim šta ću...

agolac

Citat: Paf  u Siječanj 21, 2021, 21:37:13
                Agy ... ja imam te dvi Shelne... da si di blize...dam ti...  :misli:

Sitno košta, 13€. Već naručio  :gimme5:

Paf

Citat: agolac  u Siječanj 21, 2021, 21:45:51
Sitno košta, 13€. Već naručio  :gimme5:
ako mores,ponisti narudzbu...posaljem ti,platis samo postarinu 25 kn.mislim...  ;)

Paf

Evo vako...ocisti komadicem pilice utore karika klipa,garotinu,slobodno upri,nece se ostetiti,mora biti ko novo ocisceno...samo ukrug,zatim operi dobro...ocisti i karike...prst ulja po utorima,nabaci karike i stisni svaki rukom,moraju se spojiti na klipu,isto tako,probaj karike u utorima klipa gore -dole micati...ako nema lufta i to je OK.,onda je dobro...e sad karike skini i stavljaj u gornju mrtvu tocku u cilindru,do onog otiska sto se napravi u cilindru,neki centimetar od vrha,naravno,to se mora sve ocistiti i osmirglati malo finim papirom...prst ulja po vrhu cilindra...stavi Kariku tu i moraju se dirati krajevi...ako otvaraju vise od milimetra,nebi valjalo...mislim bice to OK...samo ce za koju godinu poceti trositi malo ulja...  i to je to... stari majstorski nacin... bes instrumente ... al bolje radim nego objasnjavam...pa nadam se da ti kuzis ovo...Zooroo sigurno ne kuzi ...   :kava:   i bees ga...ako sam dosadan,jos bi ja pisaa...dones vamo,pa cemo sloziti za 52 min.  :thumbup:

agolac

Citat: Paf  u Siječanj 21, 2021, 22:15:25
    Evo vako...ocisti komadicem pilice utore karika klipa,garotinu,slobodno upri,nece se ostetiti,mora biti ko novo ocisceno...samo ukrug,zatim operi dobro...ocisti i karike...prst ulja po utorima,nabaci karike i stisni svaki rukom,moraju se spojiti na klipu,isto tako,probaj karike u utorima klipa gore -dole micati...ako nema lufta i to je OK.,onda je dobro...e sad karike skini i stavljaj u gornju mrtvu tocku u cilindru,do onog otiska sto se napravi u cilindru,neki centimetar od vrha,naravno,to se mora sve ocistiti i osmirglati malo finim papirom...prst ulja po vrhu cilindra...stavi Kariku tu i moraju se dirati krajevi...ako otvaraju vise od milimetra,nebi valjalo...mislim bice to OK...samo ce za koju godinu poceti trositi malo ulja...  i to je to... stari majstorski nacin... bes instrumente ... al bolje radim nego objasnjavam...pa nadam se da ti kuzis ovo...Zooroo sigurno ne kuzi ...   :kava:   i bees ga...ako sam dosadan,jos bi ja pisaa...dones vamo,pa cemo sloziti za 52 min.  :thumbup:

Kužim da, to je to. Samo se prsten ne smije dirati dok je u cilindru, mora biti minimum 0.7 mm razmak za ovaj cilindar. Ustvari taj minimalni razmak je i idealni.

Ovdje je to lik lijepo nacrtao da se bolje vizualizira.

https://www.youtube.com/watch?v=1-ujH65POaY

Još jedan s par primjera kako staviti prsten u cilindar

https://www.youtube.com/watch?v=uAguO3EPzcI&t=59s

zorro

Citat: Paf  u Siječanj 21, 2021, 22:15:25
aloooo..pa čovjek sastavlja Stroma, a ne malog ferca il dizl golfa dvojku (guzonju)  :buahaha:
SOMARA JE SOMARA ;D
..pljunuo sam dupelisce preko cijele stranice..
:blato:

agolac

Citat: vego  u Siječanj 21, 2021, 21:35:55
Kad seliš u novu garažu i hoćemo li sivka do tamo voziti ili "naruke izmeđusebe"

Sivka sastavim u trenutnoj garaži. Sad je to to. Samo da mi stignu ti vijci za klipnjače i prije toga ću izmjeriti prstenove u cilindru te ostalo što mogu. Ako sve bude ok, lagano sklapanje.

Paf

Eto bravo,to je to,ja to nisam nikad gledao,ucio sam ko Segro kod starih majstora,jedan je bia Slavonac,jedan Zagorec,ovaj drugi je volia popit malo uvik,al i dan danas se ponekad javim tim starim majstorima...nema vise takvih ljudi danas i maestra, da neko oce da ti pokaze i nauci te...  :crashm:

Black Betty

Bravo meštre....
Što se tiče one bočne plastike sa početka priče (di fali komad) može se napraviti novi dio sistemom varenja i nadodavanja plastike,reci koja je vrsta plastike
Prepostavka je majka zajeba