Yamaha XT1200Z Super Ténéré

Autor Mrki, Kolovoz 02, 2017, 18:57:38

« natrag - naprijed »

zare

Pa onda mozete kupiti i explorera

fatboy

Izgleda da je skoro pa tako...jedino ne znam koliko je tehnološki drugačiji/kompliciraniji da bi ga netko radio ...  :misli:

zare

Citat: fatboy  u Studeni 02, 2017, 09:48:28
Izgleda da je skoro pa tako...jedino ne znam koliko je tehnološki drugačiji/kompliciraniji da bi ga netko radio ...  :misli:
Pa koliko tu moze biti razlike 

JZ

Citat: Osy  u Studeni 07, 2017, 06:52:34
Sve je to u redu, ali micek stavljaš je u krivu temu, nisi se umio dovoljno  ;)

Hvala na ispravku...aj brisi i ti
Kupujem polovnu kacigu

Saxi

Imam jedno pitanje za znalce i vlasnike ovog divnog motora, drugar bi sa starom Smora 1000 da predje na veliku Super Trenerku, i usput smo došli do podatka da agregat zahteva na svaka 24000 km stelovanje ventila, koji u servisu ne košta malo jer se agregat mora vaditi van iz okvira i tako svaki put 🤤

Ćušnuto sa Krša preko Tetrapaka

zorro

Citat: Saxi  u Prosinac 16, 2017, 14:10:59
Imam jedno pitanje za znalce i vlasnike ovog divnog motora, drugar bi sa starom Smora 1000 da predje na veliku Super Trenerku, i usput smo došli do podatka da agregat zahteva na svaka 24000 km stelovanje ventila, koji u servisu ne košta malo jer se agregat mora vaditi van iz okvira i tako svaki put 🤤

i strom po manualu ima svakih 25 000 ..pa ko to radi..nitko  :huh: ..neki nisu dirnuli ni na 100 000
Ne diraj dok ih ne čuješ  :)
SOMARA JE SOMARA ;D
..pljunuo sam dupelisce preko cijele stranice..
:blato:

iviccaa

Na Stromu ljudi stelaju ventile na 24000 i kasnije ne kontroliraju, jer se pokazalo da ih ne treba vise stelati. Podesi se na max vrijednost i bude sve ok.
Tko zna kako je s motorom od Tenerke...

Danijel 23

Ak smem smetat...nije dobro kad se ventili ni čuju ( zračnost se je smanjila jer je ventil propao u zic i neotvara dosta)  , a bome i kad se čuje nije dobro ( brijeg bregaste, klackalica, poklopac ventila/kajlica......ležaj bregaste/konzola  il podizač se potrošio pa se povečala zračnost, pločice nikad jer su one vrlo tvrde preko 65Rc..kao ležaji) u vecini slučajeva ako nema kvara treba malo pevač luft na ispušnim ventilima, a i dobro je njih štelat na max toleranciju.
A sam ritual stelanja, provlačenja špijuna između bregaste i klackalice/ štepsla prepustite to profesionalcima!!!!!
:kava:
Nadam se da kapirate?

Saxi

Drugar vozi K7 1000cc, ventili se ništa nisu čuli, sem povećane potrošnje ulja nista nije ukazivalo na neki problem, pošao na servis a majstor kad je otvorio kaze užas, jos malo da je vozio kaze izgoreli bi nacisto, na oko 70000 je bilo.

agolac

Citat: iviccaa  u Prosinac 16, 2017, 16:00:18
Na Stromu ljudi stelaju ventile na 24000 i kasnije ne kontroliraju, jer se pokazalo da ih ne treba vise stelati. Podesi se na max vrijednost i bude sve ok.
Tko zna kako je s motorom od Tenerke...

Na DL650 je tako kako kažeš. DL1000 više gazi ventile

iviccaa

Citat: agolac  u Prosinac 16, 2017, 20:32:16

Da, zaboravih to spomenuti.
Pratim samo maloga...

Danijel 23

Citat: agolac  u Prosinac 16, 2017, 20:32:16
Sta ti to znači gazi? 

agolac

Danijel 23

agolac

Citat: Danijel 23  u Prosinac 16, 2017, 21:01:29
:thumbup:
Dali ti imas pločice za štelat?

Ne. Kad izmerkam s listićima onda treba naručiti nove pločice s npr. motorcyclespareparts.eu