Problem servisa

Autor Grba, Srpanj 01, 2024, 10:08:03

« natrag - naprijed »

fatboy

Ne spominji guzvu u servisu...🤦🤦🤦🤦

zvenjak

s vstromom 800 naručen na redovni servis, pa ću vidjeti što dalje.
za svječicu koja se mijenja svakih 12K km ngk kaže:
NGK 91909 LMAR8BI-9 Laser Iridium Spark Plug; Longevity 100k Miles.
na koliko km je kontrola ventila na stromu 650 i 1050?
općenito, suzuki motori, na koliko km su štelani ventili?
usporedbe radi: yamaha tracer 7, kontrola ventila na 40K km,
obične ngk svječice zamjena na 20K km.
user manual za dl 800 kaže za ulje:
sae 10-50W, api: SJ,SL,SM or SN, jaso: MA (MA1, MA2)
motul 5100, zadovoljava specifikacije ulja.
osobno, neozbiljno od suzukija za ovakve servisne intervale.
nažalost, kupiš pa tek onda saznaš.
o cijenama redovnih servisa motora kod nas :)

Golileo

Pa kaj nisu te Laser iridium po 25 eura komad
Ak idu 2 stvarno platiš a stare si uzmeš za sljedeću zamjenu
Samo ih ocistis

Grba

Citat: zvenjak  u Srpanj 02, 2024, 19:19:03s vstromom 800 naručen na redovni servis, pa ću vidjeti što dalje.
za svječicu koja se mijenja svakih 12K km ngk kaže:
NGK 91909 LMAR8BI-9 Laser Iridium Spark Plug; Longevity 100k Miles.
na koliko km je kontrola ventila na stromu 650 i 1050?
općenito, suzuki motori, na koliko km su štelani ventili?
usporedbe radi: yamaha tracer 7, kontrola ventila na 40K km,
obične ngk svječice zamjena na 20K km.
user manual za dl 800 kaže za ulje:
sae 10-50W, api: SJ,SL,SM or SN, jaso: MA (MA1, MA2)
motul 5100, zadovoljava specifikacije ulja.
osobno, neozbiljno od suzukija za ovakve servisne intervale.
nažalost, kupiš pa tek onda saznaš.
o cijenama redovnih servisa motora kod nas :)
Mali strom isto ima svakih 24 tis. Kako ja imam preko 300 tis na malim imam iskustva stelanja. Na prvoj generaciji stroma ja sam u Sisak iso svake 24 tis na kontrolu dok pokojni Beli nije nikad a imal je ozbiljnu kilometrazu. Oba motora su radila bez problema.
E sad , 800 je nekaj novo pa treba vidjet. Ja cu kontrolu delat,jednostavnije je nego na V masini
098 737 604

Borko

Jučer bio u Suzukija mijenjat svijećice, motor me zajebavao trzanjem na niskim đirevima, a filter goriva zagušen ko da je neko fundać od kave natrpao unutra. Dadi, zemo moj, kad popiješ kafu, ne prolivaj ostatak u cisternu ubuduće. Vidi šta mi napravi. :smijeh:  Ugl. Servisni interval svijećice na hiljadarki je 12.000, iako su iridium, šta je po meni suludo, jer vidim na našem, a i na onom svjetskom strom forumu da ekipa uredno pići 50-60 tkm bez drame. Kaže čokac na servisu da su na mom već minjane sviće, ali da mu se čini da su minjali 3 od 4, jer je do ove zadnje zajebano doć. I da je jedan o ring bia manjka na pumpi. Pa ti sad vidi... Ugl sad sam lakši za brigu i za 280€.

keko

Citat: Borko  u Srpanj 03, 2024, 10:58:13Jučer bio u Suzukija mijenjat svijećice, motor me zajebavao trzanjem na niskim đirevima, a filter goriva zagušen ko da je neko fundać od kave natrpao unutra. Dadi, zemo moj, kad popiješ kafu, ne prolivaj ostatak u cisternu ubuduće. Vidi šta mi napravi. :smijeh:  Ugl. Servisni interval svijećice na hiljadarki je 12.000, iako su iridium, šta je po meni suludo, jer vidim na našem, a i na onom svjetskom strom forumu da ekipa uredno pići 50-60 tkm bez drame. Kaže čokac na servisu da su na mom već minjane sviće, ali da mu se čini da su minjali 3 od 4, jer je do ove zadnje zajebano doć. I da je jedan o ring bia manjka na pumpi. Pa ti sad vidi... Ugl sad sam lakši za brigu i za 280€.
..to je suludo, znači tu zadnju ne budu mijenjali nikada, a kao moraju van svječice na 12000  :bzvz:
.. jbg. Zorro je bil u pravu 😎

Borko

Eto. Sve si reka u dvi riči.

zubakis

Citat: Borko  u Srpanj 04, 2024, 10:32:25Eto. Sve si reka u dvi riči.
Prodajte ta drla i kupite bmw

Bagy

mob: 095/573-6874

Grba

Mjenjam drlo za biturbosuperenterprajs drlo  :smijeh:
098 737 604

zubakis

Citat: Bagy  u Srpanj 04, 2024, 12:27:26Bilo koji?  :smijeh:
Samo GS je BMW ovo ostalo su kineske konzerve.  :vino: 

Bagy

Citat: zubakis  u Srpanj 04, 2024, 17:54:16Samo GS je BMW ovo ostalo su kineske konzerve.  :vino: 

GS: 700, 750, 800, 850, 900...koji?  :tongue:
mob: 095/573-6874

zander

Samo K 1600 GT je BMW ostalo je poljoprivredna mehanizacija :ooda:  :)
OPENMINDED PEOPLE WANTED

agolac

Pitaj malo u ovlastenim suzuki servisima u Sloveniji, Italiji, Srbija, Bosna, ti si po svud. Bitno da imas "pečat". Možda tamo drugdje nemaju tih debilnih uvjeta...

Grba

Sumnjam,tako je u manualu
098 737 604