Problem servisa

Autor Grba, Srpanj 01, 2024, 10:08:03

« natrag - naprijed »

Grba

Ajde znalci,pomagajte.
Evo me na servisu Novema,12000 km - 252€, podnošljivo.
Ali za par mjeseci ću imati na 24000 km a taj košta 604 €.
Planiram odjebat garanciju i vratit se svom mehaničaru. Pa si mislim... Svečice neću menjat jer proizvođač daje garanciju na deseterostruku kilometražu. Kaj s uljem? Oni stavljaju Suzuki Ecstar R9000. Dali ja mogu nastaviti s Motulom 5100 ili?
Ventile ću dat pregledat
098 737 604

zorro

Pa naravno da možeš bilo koju marku ulja da odgovara navedenim specifikacijama..uglavnom bi trebalo ići 10 W 40
SOMARA JE SOMARA ;D
..pljunuo sam dupelisce preko cijele stranice..
:blato:

fatboy

Ne mogu ti diktirati proivođača ulja, bitno da ulje zadovoljava specifikaciju...
Cak bi bilo granično i ovo za ovlasteni servis, ali to bi morao isterivati po sudu...
Jedina stvar di si u direktnom sukibu su te jebene svjecice...bez obzira sta kaze tvornica svjecica, ako ovi moroni traze drugacije i to ne napravis - padas

zorro

Citat: zorro  u Srpanj 01, 2024, 10:23:27Pa naravno da možeš bilo koju marku ulja da odgovara navedenim specifikacijama..uglavnom bi trebalo ići 10 W 40
Za motocikle 10 W 40 ..naravno..ne za aute 😁
SOMARA JE SOMARA ;D

Grba

Moroni su u Suzukiju. Manual traži promjenu svjećica svakih 12 tisuća. Dok za filter zraka na svakih 36 tisuća. Pa ti u NN na ponudu za servis na 24 tis stave filter zraka "jer je 36 tis prevelik interval" vele. I priznaju da je ovo sa svječicama glupost,ali...
098 737 604

Muha

baš gledam po uputama da se svječice mijenjaju na 12000. Moj ima 14 i nešto i nisu mijenjane. Na koliko ih ima smisla mijenjati?

zorro

Citat: Muha  u Srpanj 01, 2024, 20:05:55baš gledam po uputama da se svječice mijenjaju na 12000. Moj ima 14 i nešto i nisu mijenjane. Na koliko ih ima smisla mijenjati?
Prije 25-30 tisuća nema potrebe
SOMARA JE SOMARA ;D

Kierran

Možda je čudno pitanje, ali kod njih ideš jer imaš garanciju, ili...? Jer ... ako ne, većinu toga možeš i sam napraviti.

Pozdrav!  :vino:

Suki

Citat: Muha  u Srpanj 01, 2024, 20:05:55baš gledam po uputama da se svječice mijenjaju na 12000. Moj ima 14 i nešto i nisu mijenjane. Na koliko ih ima smisla mijenjati?
Trenutno 60+tkm na istim, originalnim🤪. Sve radi kao i prvog dana😁😎. Krajem sezone idu druge👍.
:moto2:

098 9232180

Renči

Svječice trenutno imaju cca 40tkm,i mjenjat ću ih slijedeće godine .filter zraka mijenjam kod svake druge zamjene ulja, a filter ulja kod svake zamjene ulja. Ulje 15-w50 svakih 6-7 tkm.

Grba

Citat: Kierran  u Srpanj 01, 2024, 21:13:21Možda je čudno pitanje, ali kod njih ideš jer imaš garanciju, ili...? Jer ... ako ne, većinu toga možeš i sam napraviti.

Pozdrav!  :vino:
Pa da. Sa malim nisam nikad iso. Ali rekoh ovo je novi model,ja cu u Hr napravit najvise km pa zlu netrebalo.
Pokazalo se dobrom odlukom jer je primjecena zelena fleka na dnu vodene pumpe. Ne gubi vodu ni nista ali ce ju zamjenit sljedeci tjedan.
Ovaj servis bez zamjene svjecica i antifriza kod Tomice u Sisku nebude vise od 300€ tako da cu vjerojatno tako
098 737 604

gogs

Ja sam sa somarom išao u Novemu i zamijenio te svjećice na 12.000 km i uzeo ih pa planirao vratiti kad te nove potrošim.

Šteta popušiti garanciju.....

keko

..nažalost ta glupost sa svječicama traje i dalje. Iridijum svječice drže minimalno 50000 km. No, zbog garancije ih treba zamijeniti. Ulje staviš koje hočeš, bitna je samo gradacija. Ja isto mijenjam sam ulje na pola servisnog intervala (6000 km) i obavezno ide i novi filter ulja. Filter zraka , po meni, treba zamijeniti na 24000 najkasnije.
.. jbg. Zorro je bil u pravu 😎

Grba

Puno je nelogičnosti da. O ciframa da ne govorim. Ali poso cvijeta. Nikad bolji standard koliko god mi kukali. Ove sezone sam bil u NN više puta,pa tamo ko da je badava,grabež sveopći.
BMW nemre isporučiti motora koliko narudžbi ima. Svako ima motor danas,ali ne APN ko nekad nego zvijeri. Zato je već preko 20 mrtvih a sezona još nije ni na pola  :huh:
098 737 604

Dadi

Citat: Grba  u Srpanj 02, 2024, 09:57:01Puno je nelogičnosti da. O ciframa da ne govorim. Ali poso cvijeta. Nikad bolji standard koliko god mi kukali. Ove sezone sam bil u NN više puta,pa tamo ko da je badava,grabež sveopći.
BMW nemre isporučiti motora koliko narudžbi ima. Svako ima motor danas,ali ne APN ko nekad nego zvijeri. Zato je već preko 20 mrtvih a sezona još nije ni na pola  :huh:
Ja sebe smatram škrticom glede sevisiranja kod ovlaštenika,ali ti puno voziš i po meni bi bilo bolje dok traje garancija da nekak pregrmiš nelogičnosti i tišpla..
˝Osmijeh je jedna kriva linija koja može ispraviti mnoge stvari