MV Agusta  F4 1000 2004-2007 kočiona kliješta

Autor agolac, Rujan 08, 2024, 13:37:20

« natrag - naprijed »

agolac

Evo da malo promjenim ova SV kliješta, uzeo sam si polovna 6 klipna kliješta s navedenog motora pa ću izdizajnirati koljeno i zamjeniti. Stay tuned...

agolac

Skoknuo do motora, pripasao odprilike, slikao, ubacio u CAD, izmodelirao koljeno, 3D printao ga i sljedeći korak zavidati na motor da vidim koliko sam daleko...

agolac

Stjepko

fatboy

Jebenica... :bravo:

Kad citam ovo, izmodelirao u CAD-u, isprintao 3D...pogledam u nebo da vidim koji komet ide za nas dinosaure...🤷�♂️

zubakis

agolac

Još to moram modificirati, malo je ukoso a i disk je dosao do kraja i dira one limiće s vanjske strane. Ubrzo nova iteracija dok ne bude savršeno

agolac

Ehhhh, papani su mi poslali dvoje lijevih kliješta i kaže da više nemaju desnih pa mi ne mogu zamjeniti. Ovo je dugo trajalo  :smijeh:

A ništa, game over za sad, moram naći neka druga. :)

Golileo

A ništa napravi za desnu stranu adapter s prednje strane vilice

zubakis

Citat: Golileo  u Rujan 10, 2024, 21:52:46A ništa napravi za desnu stranu adapter s prednje strane vilice

ili stavit na zadnji disk?? :kava:

agolac

agolac

E da, samo da skrenem pažnju na jednu sitnicu na mojoj prošloj fotki.
Pogledajte razliku između 6 klipnih kalipera i 4 klipnih (od SV1000) koji vise desno.
Baš se vide konture zakrivljenosti oko klipova i jasno je da F4 ima 3 klipa po strani a SV1000 2 po strani.

Meni na oko izgleda da su 6 klipni manji? :)
SV1000, 4 klipni izgledaju kao debela đubrad naspram 6 klipova....

Koliko znam, niti jedan današnji motocikl nema 6 klipna kliješta?  :misli:
Da li je sve to marketing bez stvarnih performansi (6x je više i bolje)?
ehe....možda i ne?