Anketa - Koliko godina vam je trajao prvi akumulator?

Autor agolac, Kolovoz 21, 2017, 01:26:09

« natrag - naprijed »

Anketa - Koliko godina vam je trajao prvi akumulator?

Jednu godinu
2 (9.5%)
Dvije godine
0 (0%)
Tri godine
1 (4.8%)
Četri godine
0 (0%)
Pet godina
2 (9.5%)
Šest godina
0 (0%)
Sedam godina
4 (19%)
Osam godina
4 (19%)
Devet godina
4 (19%)
Deset godina i više
4 (19%)

Ukupno Glasova: 21

zare

Vele da je bateriju od laptopa dobro drzati u hladnjaku, tako i akumulatoru ne smeta hladna garaza, prije upotrebe stavi se na toplo i dopuni punjacem

Mrki

Citat: zare  u Listopad 16, 2017, 21:35:19
Vele da je bateriju od laptopa dobro drzati u hladnjaku, tako i akumulatoru ne smeta hladna garaza, prije upotrebe stavi se na toplo i dopuni punjacem

Jel treba bateriju skinuti sa lapotapa ili može sve zajedno? moja nije skidiva  :huh:

zorro

Citat: keko  u Listopad 16, 2017, 21:34:08
..ni na jednom motoru nikada nisam skidao aku, niti ga stavljao na ikakve punjače, po zimi jednom-dvaput upalim moror i radi dok ventilator ne upali i ugasi, gasim motor. Nikad problema sa akumilatorima.
Nisam ni ja..jedino sam ga znao nakon dužeg stajanja malo spojiti na pametni punjač..čist da mu nadopuni tih 10-ak % što se samoispraznio i što mu displej izvuče
SOMARA JE SOMARA ;D
..pljunuo sam dupelisce preko cijele stranice..
:blato:

zare

Meni je laptop uglavnom bez baterije, stoji negdje sa strane

zorro

Citat: Mrki  u Listopad 16, 2017, 21:36:46
Jel treba bateriju skinuti sa lapotapa ili može sve zajedno? moja nije skidiva  :huh:
ak ne možeš skinuti bateriju..onda u tom slučaju ga stavljaš u duboko zamrzavanje..kad ga izvadiš..nek prostorija bude topla..i čim se laptop zarosi..al ono baš da curi..tad ga upali  :thumbup:
SOMARA JE SOMARA ;D

Mrki

Citat: zorro  u Listopad 16, 2017, 21:39:35
ak ne možeš skinuti bateriju..onda u tom slučaju ga stavljaš u duboko zamrzavanje..kad ga izvadiš..nek prostorija bude topla..i čim se laptop zarosi..al ono baš da curi..tad ga upali  :thumbup:

Kontam da bi bilo dobro i zaliti ga vodom prije nego što ga stavim u duboki.. da se stvori led i unutra.. duže će trajati baterija.. :)

P.S.
Sorry zare sprdamo se malo.. teorija za hladno drži vodu  :thumbup:

agolac

Da, ova zadnja rečenica, zagrijati.

Ako se ne  zagrije, hladna baterija brže gubi snagu...

Lavandić

Obavezno sa baterijom u mikrovalnu prije upotrebe.
Jebala vas Yuasa, Bering i Varta. Ne bi da je baterija od viljuškara

Poslano sa mog Lenovo P2a42 koristeći Tapatalk

Lavandić

E moja je trajala deset, ova pet, drži je u kiselom vrhnju preko zime, svašta nešto. A Yuasu za Pontijevu somaru sam platio 480 kuna!!!

fatboy

Citat: Lavandić  u Listopad 16, 2017, 23:15:31
E moja je trajala deset, ova pet, drži je u kiselom vrhnju preko zime, svašta nešto. A Yuasu za Pontijevu somaru sam platio 480 kuna!!!

Bez PDVa? 

bajki

Citat: zorro  u Listopad 16, 2017, 21:29:13
Ja sam bio uvjeren godinama..a vidim i većina ovdje..da je dobro akumulator skidati prek zime i stavljati ga na toplo..a nedavno sam naišao kak to uopće nije dobro..i čovjek objasnio i logički potkrijepio..i full drži vodu  :thumbup:

Treba razlikovati dvije varijante stavljanja u toplo, kada je akumulator u toplom i kada je akumulator u toplom spojen na pametni punjač! Ako je spojen na punjač onda nema samopražnjenja!

zorro

Citat: bajki  u Listopad 17, 2017, 07:47:15
Treba razlikovati dvije varijante stavljanja u toplo, kada je akumulator u toplom i kada je akumulator u toplom spojen na pametni punjač! Ako je spojen na punjač onda nema samopražnjenja!
pa ako je spojen na pametni punjač i na hladnom..nema samopražnjenja  :)
SOMARA JE SOMARA ;D

Lavandić

Ponti

Citat: Lavandić  u Listopad 16, 2017, 23:15:31

A meni si rekao 600 kn

:buahaha: :buahaha:

agolac