BREMBO RCS 19x20x18 Radial Brake Pump Master Cylinder

Autor agolac, Rujan 13, 2017, 19:44:21

« natrag - naprijed »

agolac

agolac

Dakle

Brembo P4 34/34 znači da su sva 4 klipa 34 mm
DL1000 dva klipa su 30/38 mm (jedan od 30 mm a drugi od 38 mm)
DL1000A 4 klipa su 30/32 mm (dva 30 mm i dva 32 mm)
TOKICO koje koristimo su 4 klipa 30/34 mm (dva 30 mm i dva 34 mm)

agolac

Da dodam i DL650

Brembo P4 34/34 znači da su sva 4 klipa 34 mm
DL1000 dva klipa su 30/38 mm (jedan od 30 mm a drugi od 38 mm)
DL650 K4-L1 dva klipa 27/38 ( jedan od 27 mm a drugi od 38 mm)
DL1000A 4 klipa su 30/32 mm (dva 30 mm i dva 32 mm)
TOKICO koje koristimo su 4 klipa 30/34 mm (dva 30 mm i dva 34 mm)

agolac

Da dodam na ovo gore. DL650 ima 14 mm master cilindar kao DL1000A. Hmmm. To bi značilo da TOKICO plus DL650 MC je isto šta ima i DL1000A

agolac

Citat: agolac  u Rujan 26, 2017, 18:04:25
Da dodam na ovo gore. DL650 ima 14 mm master cilindar kao DL1000A. Hmmm. To bi značilo da TOKICO plus DL650 MC je isto šta ima i DL1000A

Provjerio sam sad serijske brojeve MCa i motorcyclespareparts.eu kaže da DL650 L2> te DL1000A L4> imaju identične master cilindre. Razlika je, dakle u kaliperima. DL650 2 klipa dok DL1000A 4 klipa....

Kad smo se na predstavljanju novog DL650 vozili okolo svi smo primjetili da bolje koči nego prijašnji DL650....

SirOliver

to znači da bi zamjenom mastera od DL650 L2> ili DL1000A L4> na mojoj Somari, dobio u najmanju ruku iste kočnice kao nova kenja 650 ili DL1000A? Već imam četveroklipne kalipere Tokico 30/34 sa SV 1000 i opletena crijeva.
" ...da bi bio star i mudar, prvo moraš biti mlad i glup..."

agolac

Citat: SirOliver  u Listopad 01, 2017, 00:50:11
to znači da bi zamjenom mastera od DL650 L2> ili DL1000A L4> na mojoj Somari, dobio u najmanju ruku iste kočnice kao nova kenja 650 ili DL1000A? Već imam četveroklipne kalipere Tokico 30/34 sa SV 1000 i opletena crijeva.

Ha nema druge. MC->crijeva->kaliperi->diskovi. Ako je sve od toga isto ili vrlo slično (4 klipa sličnih dimenzija) onda i kočenje mora biti isto.

sasaa

Citat: agolac  u Listopad 01, 2017, 01:01:04
Ha nema druge. MC->crijeva->kaliperi->diskovi. Ako je sve od toga isto ili vrlo slično (4 klipa sličnih dimenzija) onda i kočenje mora biti isto.

Ne mora znacit...
Ako je ABS/modovi voznje umjesani u cijelu tu pricu, komp od ABS-a zna dosta petljat i utjecat na modulaciju kocenja.
"U Alpe odes samo jednom, a poslije im se samo vracas :) "

agolac

Citat: sasaa  u Listopad 01, 2017, 08:05:12
Ne mora znacit...
Ako je ABS/modovi voznje umjesani u cijelu tu pricu, komp od ABS-a zna dosta petljat i utjecat na modulaciju kocenja.

A to samo ako se aktivira kad prokliže kotač. Inače ne. Bar na ovim narodskim motorima. Ne znam šta ugrađuju u GSove. Tamo senzori upravljaju motorom a ne vozač :buahaha:

fatboy

Nisam htio puno se miješat, ali ne mogu više šutit... :shhh:

- drugu kaliperi imaju smisla ako je veća površina pločice na disku
- 4 klipni kaliperi imaju najviše smisla po onoj Tonijevoj logici, da svaki klip gura svoju pločicu. Onako kad dva guraju jednu, to je možda ; ako uopće, bolje nego kad jedan gura tu pločicu
- kočioni ciolindar je onaj koji nabija tlak. Ako nemaš tlaka možeš imati kaliper od 360 stupnjeva oko diska, ali ga jebi...
- sve otalo je placebo efekt

ili jednostavno uzmete BMW ili  Hondu... :smijeh:

agolac

Citat: fatboy  u Listopad 02, 2017, 08:40:58
Nisam htio puno se miješat, ali ne mogu više šutit... :shhh:

- drugu kaliperi imaju smisla ako je veća površina pločice na disku
- 4 klipni kaliperi imaju najviše smisla po onoj Tonijevoj logici, da svaki klip gura svoju pločicu. Onako kad dva guraju jednu, to je možda ; ako uopće, bolje nego kad jedan gura tu pločicu
- kočioni ciolindar je onaj koji nabija tlak. Ako nemaš tlaka možeš imati kaliper od 360 stupnjeva oko diska, ali ga jebi...
- sve otalo je placebo efekt

ili jednostavno uzmete BMW ili  Hondu... :smijeh:

Sve je to povezani hidraulički sustav i promjer jednog klipa ima utjecaj na drugi klip. Pogledaj Brembo na Dcuatiu, BMWu itd. Nema 4 pločice već jednu. Pogledaj stranice od Bremba i sve kalipere koje imaju u ponudi. Nemaju 4 pločice već jednu. Pogledaj sve sportive. Niti jedna nije na kaliperima s dva klipa. Pogledaj površine klipova između kalipera. Svi su sličnnog promjera na motociklima. Jel sad sve jasno? :)

fatboy

Ja sam samo napisao smisao toga kad se već palimo na pun kuki klipova, a nadovezao sam se na to da je sa tehničke strane Toni skroz u pravu... :gimme5:
Ali i dalje sam kod toga ako nemaš dovboljan tlak u sistemu da ti ništa ne pomaže...osim da počneš ranije kočiti... :tongue:

agolac

Citat: fatboy  u Listopad 02, 2017, 09:50:14
Ja sam samo napisao smisao toga kad se već palimo na pun kuki klipova, a nadovezao sam se na to da je sa tehničke strane Toni skroz u pravu... :gimme5:
Ali i dalje sam kod toga ako nemaš dovboljan tlak u sistemu da ti ništa ne pomaže...osim da počneš ranije kočiti... :tongue:

Pa braco, zato i uspoređujemo hardware da vidimo koje su razlike između motora, ne? Svaki MC druka tlak.

fatboy

šta se odma ljutiš... :tongue:  jebi ga da to ide jednostavno svatko bi napravio... :gimme5:

agolac

Citat: fatboy  u Listopad 02, 2017, 10:12:58
šta se odma ljutiš... :tongue:  jebi ga da to ide jednostavno svatko bi napravio... :gimme5:

Nitko se ne ljuti. Samo kažem da ako složimo isti/sličan hardware, morali bi imati i iste kočnice kao motor s kojim se uspoređujemo. Barem okvirno, jer je tu uvijek i drugih parametara kao težina motora itd. No, niti jedan skuplji motor nema kalipere s dva klipa a ne znam koji od tih ima 4 pločice po kaliperu (koje spominje Toni) pa opet koče brutalno. Evo, skini pločice s GSa ili Multistrade ili Firebladea itd pa mi reci da li imaju 4 pločice po kaliperu. Dakle, očito, nije toliko bitno...