Za one koje sport ne zanima...

Autor zorro, Studeni 09, 2017, 22:10:55

« natrag - naprijed »

iviccaa

zorro

SOMARA JE SOMARA ;D
..pljunuo sam dupelisce preko cijele stranice..
:blato:

Mrki

Citat: iviccaa  u Veljača 01, 2019, 11:03:15
5+(5+5+5+2+2)x2=43
Kako kada zbrajanje ide prvo.. po tvome ide zbrajanje, množenje pa opet zbrajanje..

iviccaa

Citat: Mrki  u Veljača 01, 2019, 11:05:04
Kako kada zbrajanje ide prvo.. po tvome ide zbrajanje, množenje pa opet zbrajanje..

Covjek (drugi clan) cini cjelinu, mnozis, pa zbrajas.

zorro

Citat: Mrki  u Veljača 01, 2019, 11:05:04
kak prvo zbrajanje ..otkad to  :huh:
SOMARA JE SOMARA ;D

Mrki

Moja greška... Prvo množenje.. onda je 43

Zbunilo me što su zbrajanje i dijeljenje operacije prvog reda.. ali pravilo se mjenja ako ima i množenje\dijeljenje

damjandugi

iviccaa

Citat: Mrki  u Veljača 01, 2019, 11:09:04
Moja greška... Prvo množenje.. onda je 43

Zbunilo me što su zbrajanje i dijeljenje operacije prvog reda.. ali pravilo se mjenja ako ima i množenje\dijeljenje

moze li neki prijedvod na hrvatski?  :)

Mrki

Citat: iviccaa  u Veljača 01, 2019, 11:13:48
moze li neki prijedvod na hrvatski?  :)
Zbrajanje i oduzimanje su računske operacije (radnje) prvog stupnja, a množenje i dijeljenje drugog stupnja. 
Ako u zadatku imamo računske operacije istoga stupnja računamo ih po redosljedu kako su naznačene. 
Ako imamo računske operacije različitih stupnjeva, prvo množimo i dijelimo, a zatim zbrajamo i oduzimamo. 

iviccaa

ma znam ja to i vise nego dobro, ali pogledaj sad tekst koji si ti napisao.
zato me zbunilo.

Mrki

Citat: iviccaa  u Veljača 01, 2019, 11:19:30
ma znam ja to i vise nego dobro, ali pogledaj sad tekst koji si ti napisao.
zato me zbunilo.
Aaaa krivo sam napisao gore.. jbg.. petak je i gledam kako pobjeći kući prije :)

zorro

Citat: Mrki  u Veljača 01, 2019, 11:16:54
Zbrajanje i oduzimanje su računske operacije (radnje) prvog stupnja, a množenje i dijeljenje drugog stupnja. 
Ako u zadatku imamo računske operacije istoga stupnja računamo ih po redosljedu kako su naznačene. 
Ako imamo računske operacije različitih stupnjeva, prvo množimo i dijelimo, a zatim zbrajamo i oduzimamo.
Da ..tak glasi "službena" formula..međutim to zbunjuje
Nas su učili da množenje i dijeljenje imaju prednost pred zbrajanjem i oduzimanjem..i toj to
SOMARA JE SOMARA ;D

Ponti

zorro

Citat: Ponti  u Veljača 01, 2019, 11:27:06
43 .... jednostavno  :)
Bit ću iskren ..one fišeke u rukama sam primjetio odmah..međutim patike nisam ..i ko zna da nije ivica skužio kad bi ih vidio..tak da mislim..da ih nebi ni ti uočio..kao ni fišeke do Strom susreta na Korčuli  :tongue:
Ali opet pravim 5 x goru stvar.. istu kao i zadnji put  :-\ ..ne uočavam množenje u zadnjem redu..neg idem sve zbrajati..zato mi ispalo 16 u 1. pokušaju  :ebudale:
SOMARA JE SOMARA ;D

Ponti

Citat: zorro  u Veljača 01, 2019, 11:34:14
Bit ću iskren ..one fišeke u rukama sam primjetio odmah..međutim patike nisam ..i ko zna da nije ivica skužio kad bi ih vidio..tak da mislim..da ih nebi ni ti uočio..kao ni fišeke do Strom susreta na Korčuli  :tongue:
Ali opet pravim 5 x goru stvar.. istu kao i zadnji put  :-\ ..ne uočavam množenje u zadnjem redu..neg idem sve zbrajati..zato mi ispalo 16 u 1. pokušaju  :ebudale:

Kod tih mozgalica uvijek naprave  da bude zajeb, odmah skužim množenje ili dijeljenje, a onda dobro otvorim oči na detalje u razlikama fotki.