IPF LED glavna svjetla

Autor agolac, Listopad 05, 2017, 21:52:57

« natrag - naprijed »

agolac

agolac

No, prilično sam siguran da je LED tehnologija tu 100% drugačija jer nema žarne niti već se struja regulira elektronikom.

jeeves

Citat: agolac  u Listopad 13, 2017, 12:26:29
No, prilično sam siguran da je LED tehnologija tu 100% drugačija jer nema žarne niti već se struja regulira elektronikom.
I ja mislim da bi tako trebalo biti.
Na ovim mojim kineskim piše da može napon od 9-32V. Pretpostavljam da je hlađenje zbog smanjenja i stabilizacije napona.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Danijel 23

Ja sve šta govorim govorim na temelju iskustva....pokušaj kad ti dođe žarulja spojit na punjač 12/24 pa prebacuj voltažu! Pa čak i renomirana firme kao Hella vidi se osjetna razlika 12/24V

Danijel 23

Univerzalni je pušiona kao sve UNI. Najbolje je namjenski 12 il 24....ima i toga al košta.

jeeves

Citat: Danijel 23  u Listopad 13, 2017, 12:37:42
Ja sve šta govorim govorim na temelju iskustva....pokušaj kad ti dođe žarulja spojit na punjač 12/24 pa prebacuj voltažu! Pa čak i renomirana firme kao Hella vidi se osjetna razlika 12/24V
Hella radi LED svijetla?

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Danijel 23

Da..imam na stromu  i gsu

Poslano sa mog SM-G357FZ koristeći Tapatalk

Danijel 23

I DRZuuui

Poslano sa mog SM-G357FZ koristeći Tapatalk

keko

Citat: Danijel 23  u Listopad 13, 2017, 12:37:42
..pa takve dam i naručio, baš za motocikle
.. jbg. Zorro je bil u pravu 😎

agolac

Citat: Danijel 23  u Listopad 13, 2017, 12:41:14
Univerzalni je pušiona kao sve UNI. Najbolje je namjenski 12 il 24....ima i toga al košta.

Pa nije ni IPF jeftin. 185€ ovaj komplet.  :)
Ajde vidimo kako bude izgledalo. Ako mi se baš bude dalo sad kad dođema spojim na 12 pa 24. Nije da ti ne vjerujem  :thumbup:

agolac

agolac

Prijatel, ovaj put nisi u pravu.

Nema promjene intenziteta svijetla, bar na ovim LED žaruljama. Elektronika to regulira. Gledaj slike. Vuče drugu amperažu na 12V i na 24V, znači održava isti intenzitet s obzirom na voltažu.
Vidi se to i na slikama, ali najviše ja to primjetim uživo.  Ništa se ne mijenja.  :gimme5:

agolac

Dakle Ohmov zakon

P= I x V

P= 0.6 x 24.4= 14.64 W
P=1.5 x 11.4= 17.1 W

Malo mi je flukturalo dok sam držao žice pa je ovo uhvatio mobitel. Uglavnom, output je približno isti.

Danijel 23

Ovaj model ok, budem u pond. Probao one Helline UNI pozicije koje sam probao i ustanovio ali na oko....i fakat se vidi razlika....nisam mjerio blesimetrom.

agolac

Citat: Danijel 23  u Listopad 13, 2017, 20:56:55
Ovaj model ok, budem u pond. Probao one Helline UNI pozicije koje sam probao i ustanovio ali na oko....i fakat se vidi razlika....nisam mjerio blesimetrom.

Ako se vidi na oko onda vjerovatno i je tako. Ali ajd, izmjeri, for the sake of argument pa da to i matematički podkrijepimo  :thumbup: